Κατεδαφίστηκε κτίριο στα Ενετικά Τείχη που στέγαζε το 2ο νηπιαγωγείο Χανίων

Κατεδαφίστηκε κτίριο στα Ενετικά Τείχη που στέγαζε το 2ο νηπιαγωγείο Χανίων

Στην κατεδάφιση κτιρίου πάνω στα δυτικά Ενετικά Τείχη, που στο παρελθόν στέγαζε το 2ο νηπιαγωγείο, προχώρησε ο Δήμος Χανίων καθώς υπήρχαν προβλήματα στατικότητας και είχε κριθεί ακατάλληλο.

Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης δήλωσε σχετικά:

“Η διαδικασία αυτή, η οποία κρατάει αρκετά χρόνια έχει να κάνει με την απομάκρυνση των επικίνδυνων κτισμάτων, κατασκευής της δεκαετίας του ‘60 περίπου, τα οποία είχαν σοβαρές φθορές και είχαν κριθεί επικίνδυνα. Πρόκειται για κτίσματα που ήταν πάνω στο τείχος και που έπειτα από συνεννόηση με την Αρχαιολογία κρίθηκε ότι δεν μπορούν να επισκευαστούν. Έτσι, με την απομάκρυνση των κατασκευών αυτών και την αποκατάσταση του χώρου, αφενός εξασφαλίζουμε την ασφάλεια των μαθητών από μια ενδεχόμενη κατάρρευση αλλά κυρίως εξωραΐζουμε και αναδεικνύουμε τα Τείχη ενώ αυτή η προσπάθεια είναι ακόμα στην αρχή.”

Ο κ. Σημανδηράκης τόνισε επίσης ότι θα συνεχιστεί η απομάκρυνση όλων των αυθαίρετων κατασκευών σε δυτικό και ανατολικό ανάχωμα με σκοπό να αναδειχθούν οι οχυρώσεις αλλά και να αναβαθμιστούν όλα τα περιμετρικά σημεία της Παλιάς Πόλης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις