Ιερέας καλεί τους ασθενείς του νοσοκομείου να κοινωνήσουν

Ανακοίνωση έβαλε εφημέριος, στις εξωτερικές πόρτες του νοσοκομείου Χανίων για να κοινωνήσουνε οι ασθενείς

Με αφορμή τον εορτασμό της «ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου», ο ιερέας του ομώνυμου ναού που βρίσκεται στον περίβολο του Νοσοκομείου Χανίων, θυροκόλλησε ανακοίνωση στις εξωτερικές πόρτες των κλινικών του νοσηλευτικού Ιδρύματος, με την οποία γνωστοποιεί, μεταξύ άλλων, ότι «όσοι εκ των ασθενών θέλουν να κοινωνήσουν, να το δηλώσουν στην Προϊσταμένη του Τμήματος».

Η ανακοίνωση γράφει:

Με αφορμή τον αυριανό (Τρίτη 3 Νοεμβρίου) εορτασμό της “ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου“, ο εφημέριος του ομώνυμου ναού που βρίσκεται στον περίβολο του Νοσοκομείου Χανίων, θυροκόλλησε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί, ότι “όσοι εκ των ασθενών θέλουν να κοινωνήσουν, να το δηλώσουν στην Προϊσταμένη του Τμήματος”.

Η αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων, κ. Κατερίνα Μανιμανάκη, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων, κ. Βαρδής Γεωργιακάκης, σύμφωνα με το δημοσίευμα του hania.news, δήλωσαν πλήρη άγνοια.

Τι αναφέρει ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου 

Δημόσια τοποθετήθηκε ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός ο οποίος προέτρεψε «να περιοριστεί ο καθένας στα όρια του» και επανέλαβε ότι «η θεία κοινωνία είναι κόκκινη γραμμή για την Εκκλησία». «Ακόμη και ασθενής με κορωνοϊό να μου το ζητούσε, θα πήγαινα προσωπικά να τον κοινωνήσω» υπογράμμισε ο σεβασμιότατος, επισημαίνοντας ακόμη πως «η Εκκλησία συντάσσεται με τα μέτρα της πολιτείας αλλά διαφωνεί με το θέμα της θείας κοινωνίας. Όσο πιστεύουν έχουν κάθε δικαίωμα να το επιζητούν και είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Όσοι διαφωνούν ας πάρουν και τη θέση του υπεύθυνου της τοπικής Εκκλησίας».

Διοίκηση νοσοκομείου: Δεν θέτουν συνανθρώπους σε κίνδυνο

Ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων κ. Γιώργος Μπεας διαβεβαίωσε ότι όπως ο ίδιος διαπίστωσε το πρωί, προσερχόμενος στο νοσηλευτικό ίδρυμα, ο ιερέας του ναού του Αγίου Γεωργίου, πριν τελέσει τη θεία λειτουργία είχε πάρει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, είχε τοποθετήσει ταινίες στα στασίδια ενώ τα μετρημένα στα δάχτυλα καθίσματα ήταν τοποθετημένα σε απόσταση άνω των δύο μέτρων το ένα από το άλλο. Ο κ. Μπέας επεσήμανε ότι σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν κάποιος από τους ασθενείς επιθυμούσε να συμμετάσχει στη θεία κοινωνία, δεν έθετε συνανθρώπους μας σε κίνδυνο, δεδομένου ότι όλοι έχουν περάσει κατά την εισαγωγή τους από την ενδιάμεση νοσηλεία, έχουν υποβληθεί σε τέστ covid και νοσηλεύονται σε ένα κυριολεκτικά αποστειρωμένο περιβάλλον.

Περισσότερα σε Ειδήσεις