Αίσιο τέλος στην Αστυνομική επιχείρηση για την αποτροπή αυτοκτονίας στα Χανιά

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση της Αστυνομίας στα Χανιά για την αποτροπή πτώσης στο κενό της 30χρονης γυναίκας που απειλούσε να αυτοκτονήσει

Ομάδα Ειδικών Αποστολών απέτρεψε την βουτιά θανάτου όταν κατάφεραν να μπουν στην οικία της 30χρονης μητέρας από την ταράτσα της πολυκατοικίας. Η Αστυνομική επιχείρηση για την αποτροπή της αυτοκτονίας, διήρκησε για περισσότερες από οκτώ ώρες, ενώ καθ'όλη την διάρκεια στο σημείο βρίσκονταν ειδικοί διαπραγματευτές και ψυχολόγοι. Την επιχείρηση συντόνισε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Αντώνης Ρουτζάκης.

Όπως αναφέρει το parakritika.gr, νωρίτερα, πυροσβέστες μπόρεσαν να κατεβάσουν από το μπαλκόνι του υπνοδωματίου του το κορίτσι που ήταν κλεισμένο, καθώς η μητέρα της απειλούσε να κάψει το σπίτι και μαζί και το παιδί.

Ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι συμμετείχαν και στην απαγωγή Λεμπιδάκη, προσπάθησαν να αποτρέψουν τη μητέρα από το να προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα και να πηδήξει από το μπαλκόνι.

Η 30χρονη βγήκε χωρίς ρούχα στη βεράντα, απειλώντας να πέσει κι ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε τοποθετήσει στρώμα σε περίπτωση που η γυναίκα επιχειρούσε το απονενοημένο διάβημα.

Παράλληλα, ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στο εμφανώς σοκαρισμένο 14χρονο κορίτσι, που είχε μαζί του και έναν σκύλο, κατοικίδιο της οικογένειας.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και προ ετών, με την πυροσβεστική να επεμβαίνει και πάλι, σώζοντας την 30χρονη.

Περισσότερα σε Ειδήσεις