Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού: Στο Παστέρ το δείγμα του νεαρού

Καθησυχαστική εμφανίστηκε  η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Λένα Μπορμπουδάκη με αφορμή το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού που εξετάζεται στα Χανιά.

Όπως επισήμανε σε επίπεδο Κρήτης, δεν έχει καταγραφεί κανένα άλλο ύποπτο κρούσμα μέχρι στιγμής, ενώ οι υπηρεσίες της ΥΠΕ Κρήτης βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ για τις ενέργειες που απαιτείται να γίνουν.

Η κ. Μπορμπουδάκη διευκρίνισε ότι το δείγμα που ελήφθη από τον 25χρονο νεαρό ο οποίος προσφάτως είχε ταξιδέψει στην Ιταλία, έχει αποσταλεί στο Ινστιτούτο Παστέρ προκειμένου να εξεταστεί. Μέχρι να εξαχθούν τα επίσημα και ασφαλή συμπεράσματα για το εάν τελικά ο νεαρός άνδρας έχει προσβληθεί ή όχι από τον κορωνοϊό, παραμένει σε καραντίνα.

Μεταξύ άλλων η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης σημείωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΔΥ προκειμένου να αποφασιστεί, στην περίπτωση που ο νεαρός άνδρας βγει αρνητικός στον ιό, αν θα παραμείνει στο νοσοκομείο ή αν θα επιστρέψει στο σπίτι του. Στην αντίθετη περίπτωση θα εφαρμοστεί το υπάρχον πρωτόκολλο αντιμετώπισης κρούσματος που ισχύει ήδη για τα νοσοκομεία αναφοράς.

Ακόμη, η κ. Μπορμπουδάκη επισήμανε ότι η άσκηση προσομοίωσης που είχε διοργανωθεί για σήμερα Παρασκευή στο Νοσοκομείο Χανίων αναβλήθηκε λόγω της διαχείρισης του περιστατικού που προέκυψε.

Υπενθυμίζεται, ότι ο 25χρονος νεαρός, ο οποίος παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα και εξετάζεται από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, είχε ταξιδέψει προσφάτως στην Ιταλία.

Πηγή: neakriti.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις