Θετικός στον κορονοϊό Μαροκινός στρατιωτικός

Κανένας ασθενής με κορονοϊό δε νοσηλευόταν, έως χθες τουλάχιστον, σε κλινική νοσοκομείου ή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην Κρήτη, με το νησί όπως φαίνεται να διαχειρίζεται πολύ μεθοδικά το όλο σοβαρό αυτό θέμα μέχρι στιγμής.

Στο νησί υπάρχουν τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα που και τα τρία δε χρήζουν νοσηλείας και βρίσκονται με ήπια συμπτώματα σε κατ’ οίκον περιορισμό. Πλέον το τεστ για τον κορονοϊό θα γίνεται μόνο σε όσους ασθενείς εισάγονται σε κλινικές των νοσοκομείων με σοβαρή συμπτωματολογία.

Στα νοσοκομεία θα φτάνουν μόνο όσοι ασθενείς έχουν παραπεμφθεί από τον ΕΟΔΥ, με βάση τα συμπτώματα που έχουν.

Όλοι οι υπόλοιποι μένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Ωστόσο, όλοι οφείλουμε να ακολουθούμε κατά γράμμα τα μέτρα της κυβέρνησης και τις οδηγίες που μας δίνονται από τους ειδικούς. Μένουμε σπίτι και προστατεύουμε τόσο τους εαυτούς μας όσο και τις ευπαθείς ομάδες.

Θετικός στρατιωτικός που βρέθηκε στα Χανιά

Στο μεταξύ, στρατιωτικός που είχε βρεθεί την προηγούμενη εβδομάδα στα Χανιά φαίνεται να είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα του Covid-19, σύμφωνα με εξετάσεις που του έγιναν στην πατρίδα του. Όπως ανέφερε το Open ΤV, πρόκειται για εκπαιδευόμενο στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής στο Μαράθι Ακρωτηρίου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 24χρονο Μαροκινό στρατιωτικό, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή ήταν στα Χανιά στο πλαίσιο εκπαίδευσης ομάδας στο ΚΕΝΑΠ και όταν επέστρεψε στην πατρίδα του ενημέρωσε τη μονάδα πως βγήκε θετικός στον κορονοϊό.

Πηγή: neakriti.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις