Θετικό και το δεύτερο τεστ για κορονοϊό στον 21χρονο Σουηδό

Θετικό ήταν και το δεύτερο τεστ για κορoνοϊό στον 21χρονο Σουηδό, ο οποίος νοσηλεύεται, σε πολύ καλή κατάσταση, στη Μονάδα Covid-19 του νοσοκομείου Χανίων.

Τα αποτελέσματα του τεστ έγιναν γνωστά χθες το βράδυ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσει και άλλο τεστ, την επόμενη εβδομάδα, λίγο πριν ο 21χρονος πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Δεν έχει διασπείρει τον ιό

Εν τω μεταξύ αρνητικά ήταν και τα επτά τεστ των στενών επαφών του Σουηδού, όπως δήλωσε ο Διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας. Πρόκειται ουσιαστικά για άτομα που ήταν σε στενή και καθημερινή επαφή μαζί του.

Δεν έσπασε την καραντίνα ο 21χρονος

Σύμφωνα με το ιστορικό από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ήρθε στην Ελλάδα στις 5 Μαΐου 2020, ημέρα Τρίτη και απευθείας του έγινε το τεστ, όπως ίσχυε τότε σε όλες τις περιπτώσεις έλευσης από το εξωτερικό.

Αμέσως, δε ο νεαρός μπήκε σε καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 6 Μαΐου τα αποτελέσματα του τεστ έδειξαν ότι ο 21χρονος Σουηδός ήταν θετικός στον κορονοϊό και παρέμεινε σε καραντίνα, ενώ τη μεθεπομένη, Πέμπτη 7 Μαΐου, η κατάστασή του έχρηζε νοσηλείας και έκανε εισαγωγή στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, στο κέντρο της Αθήνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θετική στον κορονοϊό νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Έδεσσας

Αφού νοσηλεύτηκε για μία εβδομάδα στο νοσοκομείο, ο 21χρονος πήρε εξιτήριο στις 19 Μαΐου, ενώ και το τεστ που του έγινε τότε ήταν αρνητικό και άμεσα μπήκε για εκ νέου 14ήμερη καραντίνα σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας.

Η καραντίνα έληξε τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, οπότε και ο 21χρονος Σουηδός υποβλήθηκε σε νέο τεστ που ήταν, ομοίως με τα τελευταία, αρνητικό.

Με ήπια συμπτώματα εισήχθη στο Νοσοκομείο Χανίων

Από τότε και έως σήμερα, η πορεία του νεαρού Σουηδού παραμένει άγνωστη για τις αρχές, μέχρι την Τετάρτη 16 Ιουνίου, που εισήχθη στο Νοσοκομείο Χανίων, εκ νέου με συμπτώματα της ασθένειας Covid-19.

Ο 21χρονος εμφάνισε ήπια συμπτώματα και εισήχθη στο νοσοκομείο των Χανίων. «Ο νεαρός ήρθε στο νοσοκομείο με πόνους στο στήθος και οι γιατροί του πήραν δείγμα για να εξεταστεί για κορονοϊό.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως είναι θετικός και νοσηλεύεται στην μονάδα Covid-19.

Ο 21χρονος εξαιτίας επαγγέλματος είχε έρθει σε επαφή με αρκετό κόσμο στα Χανιά. Ο ίδιος έχει δώσει όλα τα ονόματα στις υγειονομικές αρχές, οι οποίες τα εξετάζουν.

Πηγή: cretapost.gr