Ένα υπερσύγχρονο υδροφόρο 4x4 απέκτησε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ανώπολης Σφακίων

Ένα υπερσύγχρονο υδροφόρο 4x4 απέκτησε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ανώπολης Σφακίων

Έπειτα από πρόταση του Δήμου Σφακίων και την ουσιαστική συμβολή του Προϊσταμένου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ανώπολης, η ευρύτερη περιοχή των Σφακίων ενισχύθηκε με ένα υπερσύγχρονο υδροφόρο όχημα τύπου 4x4

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου:

Ο Δήμαρχος Σφακίων, κ. Μανούσος Χιωτάκης ευχαριστεί θερμά τον αρχηγό του πυροσβεστικού Σώματος κ. Στέφανο Κoλοκoύρη για τη παραχώρηση ενός υδροφόρου 4Χ4 πυροσβεστικού οχήματος, ελαφρού τύπου, με δεξαμενή νερού χωρητικότητας 500lit, αυτόνομου πυροσβεστικού συγκροτήματος, στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ανώπολης.

Ο κ. Κολοκούρης, αναγνωρίζοντας το δύσβατο της περιοχής, το πευκόδασος της Ανώπολης, την μεγάλη έκταση του δήμου, τους δυνατούς βοριάδες που πνέουν ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, έκανε δεκτό το αίτημα του δήμου και της Π.Υ. Χανίων για παραχώρηση του οχήματος το οποίο θα καλύψει της ανάγκες αντιπυρικής προστασίας του Δήμου Σφακίων.

Το όχημα ενισχύει την υλικοτεχνική υποδομή του Κλιμακίου και θα χρησιμοποιηθεί κυρίως ως όχημα πρώτης προσβολής, για εκτός δρόμου περιστατικά, με κύριο έργο την περιπολία δασικών εκτάσεων και την άμεση καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών.

Περισσότερα σε Ειδήσεις