εξαφάνιση

Η Αστυνομία, ερευνά το ενδεχόμενο η απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη που έγινε το 2017, να έχει άμεση σχέση με την εξαφάνιση και πιθανή δολοφονία ενός 26χρονου Αλβανού στα Σφακιά.

Ο 26χρονος εξαφανίσθηκε από το Φραγκοκάστελλο, όπου διέμενε, το Αύγουστο-Σεπτέμβριο του 2017, ενώ ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είχε απαχθεί τον Μάρτιο-Οκτώβριο του 2017.

Εξετάζεται λοιπόν, το ενδεχόμενο ο Αλβανός να δολοφονήθηκε επειδή γνώριζε άτομα που εμπλέκονταν στην απαγωγή του κρητικού επιχειρηματία.

Ο εξαφανισθείς Αλβανός, όπως είχει αποκαλύψει το flashnews.gr (δείτε εδώ),  διέμενε και εργαζόταν στο Φραγκοκάστελο Σφακίων και τα ίχνη του έχουν εξαφανιστεί από τα τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου του 2017. Ήταν η τελευταία φορά τότε που ο Martin, γνωστός στο Φραγκοκάστελο και ως “Χρήστος” μίλησε με τον αδερφό του Augustin ο οποίος είχει εξιστορήσει στο Flashnews.gr τι είχε συμβεί κάνοντας λόγο για αρπαγή και δολοφονία του αδερφού του.

Αυτή ήταν και η τελευταία επικοινωνία. Από τότε ο Martin δεν ξαναέδωσε κανένα σημείο ζωής, παρόλο που μέχρι τότε επικοινωνούσε συχνά με τον αδερφό του. Οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνίας κι αν έγινε έπεσε στο κενό καθώς το τηλέφωνο ήταν κλειστό και το messenger απενεργοποιημένο.

Για τον λόγο αυτό, ο Augustin, τηλεφώνησε στα τέλη Σεπτέμβρη στον συγκάτοικο του αδερφού του για να τον ρωτήσει τι είχε συμβεί και δεν μπορούσε να βρει τον Martin. O συγκάτοικος του είπε ότι ο αδερφός του είχε συλληφθεί στο Ρέθυμνο. Ο Augustin επικοινώνησε με έναν ξάδερφό του στο Ρέθυμνο ο οποίος πήγε στην αστυνομία και ρώτησε αν είχε συλληφθεί ο Martin Ndoj παίρνοντας την απάντηση ότι κανείς με αυτό το όνομα δεν έχει συλληφθεί.

Μόλις ο Augustin το είπε αυτό στον συγκάτοικο κατηγορώντας τον ότι του είπε ψέματα, ο συγκάτοικος επέμεινε ότι ο αδερφός του είχε συλληφθεί απλώς είχε δώσει ψεύτικο όνομα στις αρχές. Όταν τον ρώτησε πού βρίσκονταν τα έγγραφα του αδερφού του, ο συγκάτοικος υποστήριξε ότι δεν ήξερε γιατί δεν έμεναν μαζί τους τελευταίους 2 μήνες πριν εξαφανιστεί. (Σε μεταγενέστερο χρόνο, ωστόσο ο συγκάτοικος είπε στον Augustin ότι τα έγγραφα, διαβατήριο, ταυτότητα και κάρτα ανάληψης τα είχε πετάξει στα σκουπίδια γιατί φοβόταν ότι η αστυνομία θα συνελάμβανε και τον ίδιο για εμπλοκή του στην υπόθεση που είχε οδηγήσει τον Μartin στην υποτιθέμενη σύλληψη).

Ο Augustin παρόλο που προσπάθησε να έρθει στην Ελλάδα από την Αλβανία για να δει από κοντά τι έχει συμβεί με τον αδερφό του, δεν τα κατάφερε καθώς το 2010 είχε φύγει από την Ελλάδα με διοικητική απέλαση οπότε δεν μπορούσε να επιστρέψει στη χώρα έστω και για μικρό χρονικό διάστημα.

Ο 26χρονος Μάρτιν

Όταν τελικά κατάφερε να έρθει στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2019, ξανασυναντήθηκε με τον συγκάτοικο του αδερφού του και στη συνέχεια πήγε  στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων όπου δήλωσε την εξαφάνιση του Martin ενώ στο αστυνομικό τμήμα οδηγήθηκε και ο συγκάτοικος που κρατήθηκε για λίγο και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αστυνομία, είχε πληροφορίες ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης κρατείτο σε σπίτι στον Βρασκά Σφακίων, ωστόσο οι έρευνες δεν απέδωσαν καρπούς.

Η επιχείρηση στον Βρασκά ώθησε τους απαγωγείς να τον μεταφέρουν στο τελευταίο κρησφύγετο, στη γέφυρα της Ζουρίδας, όπου  η υπόθεση έλαβε τέλος.

Ωστόσο, το γεγονός ότι έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τη στιγμή της εξαφάνισης κάνει δύσκολη τη στοιχειοθέτηση και εξιχνίαση της υπόθεσης για την οποία διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων και έχει προχωρήσει και σε σχηματισμό δικογραφίας.

Όσα κατήγγειλε στο Flashnews.gr o Augustin Martin περιγράφονται επίσης και στη μήνυση που έχει καταθέσει στην εισαγγελία Ρεθύμνου.

Πηγή: Flashnews.gr