Αίτημα Δημάρχου Πλατανιά για τον Προληπτικό έλεγχο της εκπαιδευτικής κοινότητας

Αίτημα Δημάρχου Πλατανιά για τον Προληπτικό έλεγχο της εκπαιδευτικής κοινότητας

Ο Δήμαρχος Πλατανιά και Γ.Γ. της ΠΕΔ Κρήτης, κος Ιωάννης Μαλανδράκης με επείγον  έγγραφο του προς την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως, τον Υφυπουργό κο Διγαλάκη, τον ΕΟΔΥ και με κοινοποίηση σε Βουλευτές του Νομού και άλλους συναρμόδιους φορείς, απέστειλε επιστολή με την οποία ζητάει να παρθούν πρόσθετα μέτρα ανίχνευσης του κορωνοϊου  στην εκπαιδευτική κοινότητα  και ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα ο κος Μαλανδράκης στην επιστολή αναφέρει μεταξύ των άλλων τα παρακάτω “με δεδομένο ότι από την Τρίτη 25 Αυγούστου, επιβλήθηκαν επιπλέον έκτακτα περιοριστικά μέτρα στην Π.Ε. Χανίων, λόγω αύξησης  των κρουσμάτων του κορωνοϊού και καθώς επίκειται η έναρξη  της σχολικής περιόδου το επόμενο 15θήμερο,

προτείνουμε όπως παρθούν πρόσθετα μέτρα ανίχνευσης του κορωνοϊου  στην εκπαιδευτική κοινότητα  και ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς. Φυσικά σε κάθε περίπτωση αυτό θα πρέπει να τύχει έγκρισης, της αρμόδιας Επιστημονικής  Επιτροπής για  θέματα πρόληψης διάδοσης του κορωνοϊού”.

Τελειώνοντας αναφέρει ότι η παραπάνω ενέργεια “θα βοηθήσει στη διαμόρφωση μιας ενιαίας εικόνας, σε ότι αφορά μια κρίσιμη κοινότητα διασποράς, όπως είναι η εκπαιδευτική κοινότητα”.

Περισσότερα σε Ειδήσεις