Τρεις γαλάζιες σημαίες σε παραλίες του Δήμου Καντάνου-Σελίνου

Στις παραλίες Χαλίκια, Παχιά Άμμος και Γραμμένο αναρτήθηκαν σήμερα οι τρεις γαλάζιες σημαίες από το Δήμο Καντάνου-Σελίνου

Η τελετή ανάρτησης πραγματοποιήθηκε από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Τουρισμού και Πολιτικής Προστασίας Στέλιο Καλογρίδη, τον Αντιδήμαρχο Πελεκάνου Μανώλη Κουκουλά, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Μονομετοχικής Α.Ε. Αξιοποίησης & Εκμετάλλευσης Ακινήτων & Κοινόχρηστων Χώρων Δήμου Καντάνου – Σελίνου Νεκτάριο Περράκη, την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Κωστούλα Λουράκη, τις Δημοτικές Συμβούλους Αικατερίνη Περράκη & Μαρία Μπιτσάκη, τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Σαρακήνας Νίκο Κουκουλά και από τους εκπροσώπους του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας Παλαιοχώρας Μανώλη Κοντοκριθάκη, Ελένη Μποτονάκη και Νίκο Θεοδωράκη.

Η "Γαλάζια Σημαία", σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 50 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς.

Το εθελοντικό Πρόγραμμα “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ” (“BLUE FLAG”) ξεκίνησε τη δεκαετία του '80. Σήμερα συμμετέχουν στο εθελοντικό αυτό πρόγραμμα 51 χώρες από όλες σχεδόν τις ηπείρους, δηλαδή όχι μόνο της Ευρώπης. Ο υπεύθυνος σε διεθνές επίπεδο χειριστής του Προγράμματος, το Fee (Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), σε συνεργασία με τους Συντονιστές των χωρών μελών του, αναμορφώνει κατά καιρούς τα κριτήρια βράβευσης, καθιστώντας συνεχώς αυστηρότερη την εφαρμογή τους, με στόχο τη βελτίωση, των συνθηκών στις ακτές και μαρίνες που βραβεύονται.

Image removed.

Με τη μεθοδική δουλειά που πραγματοποιεί ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου κάθε χρόνο καταφέρνει να παραδίδει στους πολίτες και επισκέπτες του Δήμου μας, βραβευμένες ακτές φυσικής ομορφιάς που συνδυάζουν τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας με την εγγύηση της εξαιρετικής ποιότητας των υδάτων, την ασφάλεια με πλήρη ναυαγοσωστική κάλυψη καθώς και προσβάσεις και προβλέψεις για άτομα με ειδικές ανάγκες. Εντός των προσεχών ημερών θα αναρτηθεί και η Γαλάζια Σημαία στην παραλία της Σούγιας.

Image removed.

Image removed.

Περισσότερα σε Ειδήσεις