Περιορισμός και έλεγχος της λατομικής ζώνης στην Κάντανο

Περιορισμός και έλεγχος της λατομικής ζώνης στην Κάντανο - Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καντάνου - Σελίνου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου "ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου, αφουγκραζόμενος την αγωνία των συμπολιτών μας για το περιβάλλον και την ιστορία του τόπου μας, αποφάσισε σήμερα με την  υπ’ αριθ. 104/2020 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να προτείνει τον περιορισμό και έλεγχο της λατομικής ζώνης στον υφιστάμενο λατομικό χώρο των 59,598 στρ. του Δημοτικού Διαμερίσματος Καντάνου, να παρακολουθήσει την κατασκευή τμήματος του ιστορικού δρόμου «Ανάδειξης παλαιάς επαρχιακής οδού Άναβος-Κάντανος», να προωθήσει κάθε απαραίτητη μελέτη ώστε οποιαδήποτε περιοχή χρησιμοποιηθεί στο μέλλον ως χώρος εξόρυξης αδρανών υλικών να τηρεί τους όρους προστασίας του περιβάλλοντος και τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας.

Προς ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων, σας ενημερώνουμε ότι η Δημοτική Αρχή έχει ήδη από το Μάρτιο του 2020 προβεί στην υποβολή πρότασης χρηματοδότησης έργων αποκατάστασης και προστασίας του ιστορικού δρόμου συνολικού ποσού 2.630.000€ όπως επίσης και πρότασης αναδάσωσης της γύρω περιοχής, συνολικής έκτασης 394.910,43τ.μ., η οποία έχει πληγεί πρόσφατα από πυρκαγιές.

Η Δημοτική Αρχή με πνεύμα συναινετικό και συνεργατικό είναι ανοιχτή για εποικοδομητικό διάλογο με κάθε παράταξη, φορέα και πολίτη, στέκεται αρωγός στις φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις σεβόμενη τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας."

Πηγή: www.flashnews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις