Ρεϊζάκης: Αναγνώριση της «διπλής νησιωτικότητας»

Σημαντικά ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της ημερίδας, παρουσία του Υπουργού Γ. Πλακιωτάκη  με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.

Η ημερίδα είχε θέμα την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική και το Νησιωτικό Χώρο κατά την περίοδο του Πλαισίου Ανάπτυξης ΕΣΠΑ 2021-2027 και πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο.

To Επιμελητήριο Ρεθύμνης εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του, κ. Γεώργιο Γιακουμάκη και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Αντιπρόεδρο του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν) κ. Νικόλαο Ρεϊζάκη.

Από την πλευρά του ο κ. Ρεϊζάκης στην παρέμβαση του ζήτησε την αναγνώριση της Γαύδου και των κατοίκων της ως δικαιούχων των διατάξεων της «διπλής νησιωτικότητας» κάτι που δήλωσε ότι θα πρέπει να έχει εφαρμογή και στους κατοίκους και επιχειρήσεις του Λουτρού και της Αγίας Ρουμέλης, που αποκλείονται από την όποια οδική πρόσβαση.

Ζήτησε επίσης τη συνεργασία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με το υπουργείο Εργασίας, ούτως ώστε να βρεθεί λύση για την αποτελεσματική επιδότηση της απασχόλησης στα νησιά κατά τους χειμερινούς μήνες. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί  μέσω της διατήρησης του επιδόματος ανεργίας για αυτούς που πραγματοποιούν κάποιο αριθμό  ημερομισθίων τους μήνες αυτούς, είτε μέσα από τη μετατροπή μέρους του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης, για τους εργαζόμενους σε νησιά.

Πηγή: cretalive.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις