Λίλιαν Στεφανάκη: «Προέχει η Δημόσια Υγεία και όχι ο τουρισμός»

Σε κλίμα απαγόρευσης των μαζικών μετακινήσεων προς τα νησιά που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες, κινείται η κυβέρνηση και κατά συνέπεια η κοινωνία, αφού όπως αποφασίστηκε από εδώ και στο εξής, με τα πλοία θα ταξιδεύουν, προς και από τα νησιά, αποκλειστικά οι μόνιμοι κάτοικοί τους.

Χαρακτηριστική ήταν και η χθεσινή φράση του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, πως «είναι απαράδεκτο τα καράβια να έχουν εικόνα Δεκαπενταύγουστου».

Σε κλίμα «απομόνωσης» φαίνεται πως κινείται και η Γαύδος, όπως αναφέρει  η Δήμαρχος Γαύδου, κα. Λίλιαν Στεφανάκη.

«Όλα τα προληπτικά μέτρα που έχουν ληφθεί στην υπόλοιπη χώρα, ισχύουν και για το νησί μας. Κλείσανε τα μαγαζιά, ταβέρνες, καφενεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που λειτουργούσαν».

Σύμφωνα με την Δήμαρχο Γαύδου, οι 3 ταβέρνες και τα 2 καταλύματα που λειτουργούν το χειμώνα έκλεισαν και έτσι δεν υπάρχει κάποιος χώρος που θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν άνθρωποι. «Υπάρχουν βέβαια κάποιοι οι οποίοι μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στις παραλίες, σε σκηνές και επιλέγουν να ζουν τον χειμώνα τους εκεί. Οι συγκεκριμένοι ταξιδιώτες, έχουν ενσωματωθεί στην κοινωνία».

Επάρκεια σε τρόφιμα – Έλλειψη αντισηπτικών

Ο Δήμος έχει πάρει αντισηπτικά, όσα τουλάχιστον ήταν διαθέσιμα, αναφέρει η κα. Στεφανάκη, τονίζοντας πως η τυχόν έλλειψη είναι απόρροια της γενικότερης περιορισμένης διαθεσιμότητας στην αγορά.

Αναφορικά με τα τρόφιμα, ξεκαθάρισε πως υπάρχει επάρκεια καθώς τα δρομολόγια τροφοδότησης πραγματοποιούνται κανονικά, όποτε τα 100-110 άτομα που βρίσκονται στο νησί, δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

«Έχουμε αρκετούς υπερήλικες στο νησί, με προβλήματα υγείας, οπότε καταλαβαίνεται πως υπάρχει ανησυχία για τυχόν εμφάνιση κρούσματος στο νησί. Βεβαία, μετά τις τελευταίες απαγορεύσεις, έχει περιοριστεί σημαντικά αυτή η πιθανότητα.

Ο κόσμος ανησυχεί αλλά ταυτόχρονα πειθαρχεί. Όλοι περιμένουν έσοδα από τον τουρισμό κάθε χρόνο και θα έχουν οικονομική ζημιά, όμως αυτό που προέχει είναι η Δημόσια Υγεία.

Πρέπει όλοι να υπακούμε τις οδηγίες και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά».

Πηγή: neakriti.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις