Aναστάτωση στο Ρέθυμνο-36 εργαζόμενοι σε καραντίνα λόγω κορονοϊού

 

Aναστάτωση στο Ρέθυμνο μετά τη διαπίστωση ότι 36 εργαζόμενοι επιχείρησης τέθηκαν σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το neakriti.gr έντονος είναι ο προβληματισμός σε επιχείρηση του Ρεθύμνου καθώς μετά τους ελέγχους αποφασίστηκε 36 εργαζόμενοι να μπουν σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού. Το προηγούμενο 48ωρο ο ΕΟΔΥ πραγματοποίησε 286 rapid tests και 25 δείγματα βρέθηκαν θετικά.

Τα 36 κρούσματα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός μετά τα 42 πριν από δυο περίπου εβδομάδες για την Π.Ε. Ρεθύμνου και δεν μπορεί παρά να αποτελεί ένα σημείο προβληματισμού το γεγονός ότι ενώ είμαστε σε καθεστώς «κόκκινης» ζώνης δύο εβδομάδες, όχι μόνο δεν έχει παρατηρηθεί βελτίωση, αλλά αντίθετα συνεχώς αυξάνονται οι αριθμοί.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ μεγάλος ήταν ο αριθμός κρουσμάτων στην Κρήτη την Τετάρτη αφού από τα 1.913 κρούσματα στη χώρα , 86  εντοπίστηκαν στην Κρήτη και συγκεκριμένα 43 στο Ηράκλειο, 3 στο Λασίθι, 36 στο Ρέθυμνο και 4 στα Χανιά.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων αριθμού ύποπτων δειγμάτων από την Κρήτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες έχει ανιχνευθεί σημαντικός αριθμός ύποπτων δειγμάτων του μεταλλαγμένου ιού από το Ιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα δείγματα βρίσκονταν υπό εξέταση στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) και δεν αποκλείεται ήδη οι ειδικοί να έχουν στα χέρια τους τα πρώτα αποτελέσματα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις