Διάκριση του Δήμου Ρεθύμνης για τις δράσεις του στον τομέα Βιώσιμη Κινητικότητας 

Διάκριση του Δήμου Ρεθύμνης για τις δράσεις του στον τομέα Βιώσιμη Κινητικότητας 

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία των Μεγάλων Πόλεων απονεμήθηκε στο Δήμο Ρεθύμνης, στη διάρκεια της τελετής βράβευσης των ελληνικών συμμετοχών στην Εκστρατεία ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2019, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, στο Περιστύλιο του Ζαππείου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και άλλων Υπουργείων καθώς και στελεχών της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμος Ρεθύμνης κατέκτησε μία ακόμη διάκριση, σε πανελλήνιο επίπεδο, σε μια σημαντική διοργάνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Πράσινου Ταμείου και της Επιτροπής Ολυμπίων Κληροδοτημάτων του Ζαππείου Μεγάρου, ως «φωτεινό παράδειγμα βιώσιμου αστικού Δήμου που με τις καινοτόμες ιδέες και τη δημιουργικότητά του εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες του και αναδεικνύει τη χώρα μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ως γνωστόν, το Ρέθυμνο αξιολογήθηκε θετικά από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον π. Μάϊο και κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων, ανάμεσα σε 3.136 ευρωπαϊκές πόλεις που έλαβαν μέρος στην εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019, με θέμα το «Ασφαλές περπάτημα – ασφαλής ποδηλασία». Το Ρέθυμνο, διακρίθηκε πανευρωπαϊκά στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων και η Καρδίτσα στην κατηγορία των μικρών πόλεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ρεθύμνης διοργάνωσε και υλοποίησε, σε συνεργασία με περισσότερους από 34 φορείς της πόλης μας, συνολικά σαράντα (40) δράσεις με επίκεντρο την βιώσιμη κινητικότητα, την ηλεκτροκίνηση, τους εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς, την ενθάρρυνση του ποδηλάτου και της πεζοπορίας κλπ, κατά το χρονικό διάστημα 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2020τον π. Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Στην προχθεσινή τελετή βράβευσης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης παρέλαβε το 1ο Βραβείο για το Δήμο Ρεθύμνης από τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη ενώ στο πλαίσιο της παρέμβασής του αναφέρθηκε συνοπτικά στις κυριότερες πρωτοβουλίες και στα έργα του Δήμου στο συγκεκριμένο τομέα, δίδοντας παράλληλα και το στίγμα του μελλοντικού σχεδιασμού και του οράματος του Δήμου Ρεθύμνης για τη βιώσιμη ανάπτυξη και αστική κινητικότητα.

Στην τελετή βράβευσης, συμμετείχαν από πλευράς Δ.Ρ. μαζί με τον Δήμαρχο, ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων & κυκλοφοριακών θεμάτων του Δ.Ρ. κ. Άγγελος Μαλάς, ο Πρ/νος κ. Νίκος Βώβος και το στέλεχος Τμήματος Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ευρ. Προγραμμάτων κ. Μάριος Δρετουλάκης ενώ παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Ρεθύμνου / π. Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός και η Πρόεδρος Συμβολαιογράφων Κρήτης και σύζυγος Δημάρχου Ρεθύμνης κα Αναστασία Δρανδάκη.

Image removed.

Δήμος Ρεθύμνου

Περισσότερα σε Ειδήσεις