Τηρουμένων των απαιτούμενων μέτρων συνεχίζεται το Φεστιβάλ «Ταλλαία 2020»

Τηρουμένων των απαιτούμενων μέτρων συνεχίζεται το Φεστιβάλ«Ταλλαία 2020»

Τηρουμένων των απαιτούμενων μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων ο Δήμος Μυλοποτάμου συνεχίζει την υλοποίηση του Φεστιβάλ «Ταλλαία 2020», που φέτος στο σύνολο του φιλοξενείται στο Ανοιχτό Θέατρο Περάματος.

Οι εκδηλώσεις των επόμενων ημερών παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς περιλαμβάνονται παραγωγές που ετοιμάστηκαν ειδικά για το φεστιβάλ «Ταλλαία 2020».

Υπενθυμίζεται, ότι τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για τα θεάματα και τα ακροάματα που απευθύνονται σε καθήμενο κοινό.

ΟΙ ΠΑΡΕΕΣ ΑΚΟΜΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ

Η Ρεθεμνιώτικη μουσική παράδοση έχει να παρουσιάσει έναν τεράστιο πλούτο σε όλα τα πεδία. Από τους πρωτομάστορες, τους κλασσικούς συνθέτες και τους σύγχρονους δημιουργούς το Ρέθυμνο ανέκαθεν πρωταγωνιστούσε στα μουσικά δρώμενα της Κρήτης αναδεικνύοντας ένα χαρακτηριστικό ύφος, στην μουσική, στο τραγούδι και στον χορό με μεγάλες προσωπικότητες να έχουν χαράξει βαθιά την μουσική παράδοση του νησιού.

Η Παρέα Ρεθυμνίων Μουσικών θέλοντας να επισημάνει την αξία και την σημασία των δημιουργιών αυτών επέλεξε τραγούδια-σταθμούς στην Ρεθεμνιώτικη μουσική και παρουσιάζει την θεματική ενότητα «Ρεθεμνιώτικη Μουσική Παράδοση:οι Παρέες ακόμη τραγουδούν».

Η ενότητα διακρίνεται σε τρείς βασικές υποενότητες οι οποίες ξεκινούν από τα αστικά τραγούδια των αρχών του αιώνα, γνωστά και ως ταμπαχανιώτικα και τους λυράρηδες της υπαίθρου την εποχή εκείνη, συνεχίζει με τραγούδια των κλασσικών πλέον, μεταπολεμικών δημιουργών και ολοκληρώνεται με συνθέσεις σύγχρονων δημιουργών του Ρεθύμνου.

Η παρουσίαση κλείνει με τραγούδια των μελών της Παρέας Ρεθυμνίων Μουσικών ώστε να επισημάνει την συνέχεια και την διάρκεια της Ρεθεμνιώτικης Μουσικής Παράδοσης

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 17 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο Ανοιχτό Θέατρο Περάματος και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Λύρα - Τραγούδι: Τζανής Τζανιδάκης, Χαράλαμπος Αγγελάκης και Κώστας Βεργιανάκης.

Λαούτο-Τραγούδι: Σπύρος Παπαδάκης, Δημήτρης Παπαδομανωλάκης, Βασίλης Παπαδάκης, Αριστοτελης Καλοειδάς.

Μαντολίνο – Τραγούδι: Κώστας Αγγελακης

Κιθάρα: Βλαδίμηρος Ουρανός

Περισσότερα σε Ειδήσεις