Επίσκεψη Σωκράτη Κεφαλογιάννη στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Επίσκεψη Σωκράτη Κεφαλογιάννη στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Νομού.

Κατά την επίσκεψή του, συνάντησε τους νέους προϊσταμένους πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Λάμπρο Καρβούνη και Γιάννη Γαζανό όπου πρόσφατα ανέλαβαν τα καινούργια τους καθήκοντα.

Αφού τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ανάληψη των νέων τους καθηκόντων συζήτησαν τις ιδιαιτερότητες έναρξης της φετινής σχολικής χρονιάς, τις προετοιμασίες που έχουν γίνει καθώς και επανεπιβεβαίωσαν την συνεργασία του Δήμου με τους εκπαιδευτικούς φορείς για την ασφάλεια των παιδιών και καθηγητών. Διατυπώθηκε η πρόταση ώστε να αναλάβει το Υπουργείο την πραγματοποίηση τεστ για το νέο κορωνοϊό  πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ιδιαίτερα για το σύνολο των αναπληρωτών καθηγητών.

 

Συζητήθηκε επίσης ο βαθμός στελέχωσης των μονάδων με μόνιμους και  αναπληρωτές καθηγητές, δασκάλους και νηπιαγωγούς, όπου διαπιστώθηκε το πόσο ευεργετικά λειτούργησε η τροποποίηση του νόμου αναφορικά με την μοριοδότηση και των αναπληρωτών καθηγητών μετά τον χαρακτηρισμό του σχολείων μας σε δυσπρόσιτα, ενώ συζητήθηκαν οι απαραίτητες κινήσεις που πρέπει να γίνουν στον προγραμματισμό για το δεύτερο κύκλο αναπληρωτών.

Τέλος με το διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συζητήθηκαν θέματα όπως η λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και η στελέχωση του, η έναρξη λειτουργίας Εσπερινού Λυκείου την επόμενη σχολική χρονιά καθώς και για την επέκταση ή ανέγερση νέου διδακτηρίου για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του Γυμνασίου και Λυκείου μας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις