Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα LEADER για την ανάπλαση της πλατείας Μελαμπών

Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα LEADER για την ανάπλαση της πλατείας Μελαμπών

Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου συνεχίζει να αναζητά εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης για την υλοποίηση των έργων και δράσεων. Σε αυτό το πλαίσιο υπέβαλε σχετική πρόταση χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα CLLD/LEADER που υλοποιείται από τον ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ με τίτλο «Ανάπλαση πλατείας οικισμού Μελάμπων Δ.Ε. Λάμπης Δήμου Αγίου Βασιλείου» προϋπολογισμού 180.000 ευρώ.

Η μελέτη του προτεινόμενου έργου περιλαμβάνει: Καθαιρέσεις υφιστάμενων επιστρώσεων. Γενική εκσκαφή του χώρου παρέμβασης ώστε η τελική μορφή που θα λάβουν οι οδοί να είναι στα σημερινά υφιστάμενα επίπεδα. Κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας. Καθαιρέσεις λιθοδομών για την διαμόρφωση ανοικτών χώρων πρόσβασης στην πλατεία. Επιχρίσματα για την διαμόρφωση των όψεων των υφιστάμενων λιθοδομών . Πλακοστρώσεις με χονδρόπλακες ορθογωνισμένες ανάλογα με τα σχέδια της μελέτης. Κατασκευή οδηγού όδευσης τυφλών . Κατασκευή πεζοδρομίων από τσιμεντένιους κυβόλιθους. Φυτεύσεις και τοποθέτηση επίστυλων φωτιστικών σωμάτων. Κατασκευή 2 περγκόλων εντός της πλατείας

 

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας (προϋπολογισμού 680.000 ευρώ ) που αποκαθιστά τα σοβαρά φαινόμενα καθιζήσεων, διαχωρίζει τα όμβρια από τα λύματα διευκολύνοντας τη λειτουργία του βιολογικού (προϋπολογισμού 600.000 ευρώ ) που βρίσκεται υπό κατασκευή, προχωρήσαμε παράλληλα στην σύνταξη μιας μελέτης στην προσπάθεια ανάδειξης και αναβάθμισης του οικισμού των Μελάμπων με αντικείμενο την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του οικισμού και στόχο τη βελτίωση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντός του, κάτι που θα τον καταστήσει πόλο έλξης επισκεπτών και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του.

Το σημαντικότερο στοιχείο που λάβαμε υπόψη κατά τη διαμόρφωση των προτεινόμενων επεμβάσεων είναι ο διατηρημένος παραδοσιακός χαρακτήρας του οικισμού. Έτσι προτείναμε παρεμβάσεις που αναδεικνύουν αυτόν ακριβώς τον χαρακτήρα με υλικά από πού εναρμονίζονται με το φυσικό περιβάλλον, όπως η ντόπια πέτρα, ενώ προτείνονται φυτεύσεις και αύξηση των χώρων πρασίνου.

Η μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας, η οποία έχει λάβει όλες τις σχετικές εγκρίσεις, όπως και αυτή που καταθέσαμε στο LEADER, θα υποβληθεί το επόμενο διάστημα αμέσως με την πρόσκληση του αντίστοιχου μέτρου του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που έχω από το Υπουργείο θα είναι στην επόμενη ανακοίνωση των νέων μέτρων».

Δήμος Αγίου Βασιλείου

Περισσότερα σε Ειδήσεις