Ρέθυμνο: Έργα 1,7 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών από τις θεομηνίες του Νοεμβρίου

Ο δήμαρχος του Αγίου Βασιλείου υπέγραψε συμβάσεις για έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες του περασμένου Νοεμβρίου στην περιοχή

Έργο που αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες του περασμένου Νοεμβρίου, ξεκινάει άμεσα, μετά τις συμβάσεις, προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ, που υπέγραψε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, με τους εκπροσώπους των αναδόχων του έργου εταιρειών.

«Με τις συγκεκριμένες εργολαβίες θα προχωρήσουμε στην αποκατάσταση των υποδομών του δήμου που επλήγησαν από τις θεομηνίες του περασμένου χειμώνα και σύντομα οι δημότες μας θα έχουν μια άνετη και ασφαλή πρόσβαση στις περιουσίες τους αλλά και στους τουριστικούς προορισμούς» τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης.

Επίσης, ο κ. Ταταράκης υπέγραψε εργολαβικές συμβάσεις με τους αναδόχους για έργα που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» τα οποία είναι: «Βελτίωση πρόσβασης υφιστάμενων δρόμων σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» με δύο υποέργα, συνολικού προϋπολογισμού 925.000 ευρώ, τη βελτίωση βατότητας δρόμου Κισσός-Γιούς Κάμπος, προϋπολογισμού 295.000 ευρώ και την αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης ΤΚ Σπηλίου Δήμου Αγίου Βασιλείου, προϋπολογισμού 761.250 ευρώ».

«Τα έργα οδοποιίας αναβαθμίζουν την προσβασιμότητα σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις αλλά και σε τουριστικούς προορισμούς» δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, ενώ επισήμανε πως συνδέουν τον Δήμο Αγίου Βασιλείου με τους όμορους Δήμους Αμαρίου και Σφακίων. «Τα έργα ύδρευσης διασφαλίζουν την ασφάλεια και την υγιεινή των δημοτών αλλά και την επάρκεια νερού στους οικισμούς μας», τόνισε ο κ. Ταταράκης.

Στο μεταξύ εκδόθηκε η απόφαση οριοθέτησης περιοχών της ΠΕ Ρεθύμνου ως πλημμυρόπληκτες, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων του Νοεμβρίου 2020 και ως εκ τούτου, από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης καλούνται οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων κι αγροτικών εκμεταλλεύσεων που υπέστησαν καταστροφές και οι οποίοι είχαν υποβάλει αίτηση καταγραφής της καταστροφής, να μεταβούν στην αντιπεριφέρεια ώστε να λάβουν λίστα με τα επιπλέον δικαιολογητικά, που απαιτείται να προσκομιστούν, για να συνεχίσει η διαδικασία αποτίμησης της καταστροφής σε κάθε επιχείρηση.

Πληροφορίες δίδονται και στα τηλέφωνα 2831340711, 2831340716.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε Ειδήσεις