Ράμπες “Seatrac” στις παραλίες του Πλακιά και Αγίας Γαλήνης

Ράμπες «Seatrac» στις παραλίες του Πλακιά και Αγίας Γαλήνης – Δύο συστήματα αυτόνομης πρόσβασης για άτομα με αναπηρία ή δυσκολία στην κίνηση τοποθέτησε σήμερα ο Δήμος Αγίου Βασιλείου

Πρόκειται για ένα σύστημα ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον που επιτρέπει στα άτομα με αναπηρία να εισέλθουν στην παραλία μέσω του ειδικά διαμορφωμένου ξύλινου διαδρόμου και στην συνέχεια να μπουν στην θάλασσα με την βοήθεια του ειδικού καθίσματος που κινείται σε ράγες χωρίς συνοδό. Για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ΑμεΑ τοποθετήθηκαν αποδυτήρια και ειδικά διαμορφωμένες τουαλέτες. Επίσης στον χώρο στάθμευσης που βρίσκεται μπροστά από την εγκατάσταση του συστήματος στην παραλία του Πλακιά δημιουργήθηκαν θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο, ωκεανός, βουνό, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό
Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης δήλωσε σχετικά:

«Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε έγκαιρα την εγκατάσταση των δύο πρώτων συστημάτων SEATRAC στον Δήμο μας. Έχω τονίσει κατ’ επανάληψη ότι η υλοποίηση παρεμβάσεων για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία αποτελεί για εμάς ύψιστη προτεραιότητα. Στο πλαίσιο της κοινωνικής μας πολιτικής και με σεβασμό στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία, καθιστούμε φιλόξενες και εύκολα προσβάσιμες τις παραλίες μας προκειμένου οι συνάνθρωποι μας με κινητικές δυσκολίες να απολαύσουν το κολύμπι και τη θάλασσα.


Ο τουρισμός και η ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτών στην θαλάσσια απόλαυση δεν είναι προνόμιο, είναι ανάγκη, και βέβαια δική μας υποχρέωση η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών απέναντι στους συνανθρώπους μας. Πρόθεση μας είναι να εγκαταστήσουμε και άλλα αντίστοιχα συστήματα και σε άλλες παραλίες του Δήμου μας».

Σημειώνεται ότι κατά τους χειμερινούς μήνες το σύστημα «Seatrac» αποσυναρμολογείται, ενώ η χρήση του δεν επιφέρει αλλοιώσεις ούτε έχει μόνιμες επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ωκεανός, ουρανός, παραλία, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση