Υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Κοινωφελούς Επιχείρησης και της 7ης ΥΠΕ ΚΡΗΤΗΣ

Υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Κοινωφελούς Επιχείρησης και της 7ης ΥΠΕ ΚΡΗΤΗΣ

 

Στο Δημαρχείο Οροπεδίου Λασιθίου υπεγράφη, χθες  το πρωί, προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Με την προγραμματική σύμβαση, που υπέγραψαν ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Ο.Λ, κ. Στεφανάκης Γιάννης, και η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ ,κα. Λένα Μπορμπουδάκη, τίθενται τα θεμέλια μιας ελπιδοφόρας και πολλά υποσχόμενης συνεργασίας .

Στόχος της προγραμματικής  συνεργασίας ,λόγω της αυξημένης τουριστικής επισκεψιμότητας στο Σπήλαιο γέννησης του Δία και δια τούτο της αυξημένης ανάγκης για ορθή υγειονομική προστασία, είναι  η άμεση ενίσχυση, προώθηση και στήριξη Δομών Υγείας και Φροντίδας στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου (‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’, Κέντρο Υγείας, Οίκος Ευγηρίας ) με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, προσωπικό ψυχικής υποστήριξης και υγείας, καθώς και με προσωπικό προστασίας - φύλαξης.

Ακόμη, βασικός άξονας της προγραμματικής σύμβασης αποτελεί και η προαγωγή δράσεων υγείας σε συνεργασία με φορείς αλληλεγγύης και κοινωνικής μέριμνας της περιοχής, για την καλύτερη προστασία της υγείας τόσο των δημοτών όσο και των χιλιάδων επισκεπτών, ξένων και Ελλήνων, που προσέρχονται είτε στη θερινή είτε στη χειμερινή περίοδο λόγω του χιονιού.

Στη σύσκεψη , που διεξήχθη στον χώρο συνεδριάσεων του Δημαρχείου, συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Προστασίας και Καθημερινότητας ,Τζιράκης Δημήτριος και Σιγανός Ευάγγελος ,αντίστοιχα, ο Διευθυντής της ΔΙΑΣ, κος. Μεραμβελιωτάκης Τρύφων, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, Τσιχλάκης Μανώλης, και η Κοινωνική Λειτουργός του ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’, κα. Πλατή Κατερίνα ,ενώ ακολούθησε επίσκεψη στα κτήρια του Κέντρου Υγείας Τζερμιάδων και σύσκεψη με τη Διευθύντρια, κα. Γουγουρέλα Έφη.

Τη Διοικήτρια, κα. Μπορμπουδάκη,  συνόδευσαν ο Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ , κος. Δημήτρης Αγαπίου, και ο κος. Κώστας Φαζός

 Στην κρίσιμη υγειονομική περίοδο που διανύουμε , ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου πηγαίνει και πάλι ένα βήμα πιο μπροστά, διεκδικώντας και εξασφαλίζοντας την ποιοτική και άρτια εξυπηρέτηση των δημοτών.  Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου ευχαριστεί θερμά τη Διοικήτρια της ΥΠΕ, κα. Μπορμπουδάκη, και τον Υποδιοικητή, κο. Αγαπίου,  για την ευγενή, ανθρώπινη  και αμέριστη στήριξη στο κομβικό έργο που διεξάγεται εν όψει Κορωνοϊού.

Image removed.

Περισσότερα σε Ειδήσεις