Νέα θρόμβωση για 35χρονο από την Ιεράπετρα που είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca

 

Νέα θρόμβωση υπέστη ένας 35χρονος από την Ιεράπετρα που είχε εμβολιαστεί με εμβόλιο της AstraZeneca. Ο άνδρας είχε εμβολιαστεί την Μεγάλη Πέμπτη και στις 10 Μαΐου εμφάνισε θρόμβωση στο πόδι με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε πολύωρο χειρουργείο για να σωθεί το πόδι του.

 

Δεύτερος θρόμβος, αυτή τη φορά στην αριστερή καρωτίδα, εμφανίστηκε στον 35χρονο από την Ιεράπετρα που προ ημερών υποβλήθηκε σε χειρουργείο για να αντιμετωπιστεί θρόμβωση στο πόδι του, μερικές ημέρες μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Γιώργο Χαλκιαδάκη, ο οποίος μίλησε στο Cretalive, στο πλαίσιο των εξετάσεων που διενεργούνται στον 35χρονο διαπιστώθηκε και νέα θρόμβωση στις καρωτίδες, η οποία αντιμετωπίστηκε με νέα χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη το απόγευμα του Σαββάτου ο 35χρονος.

Έχει διαφύγει τον κίνδυνο, όμως η ανησυχία είναι μεγάλη. Οι γιατροί που τον εξέτασαν αναμένουν και τις εξετάσεις αίματος που θα δώσουν και επίσημη απάντηση.

Ο πατέρας του 35χρονου μιλώντας σε εκπομπή στον Σκάι , ανέφερε πως ο γιατρός, τυχαία, όπως τον ψηλάφιζε, βρήκε κάτι που δεν του άρεσε. Πήγαν, όμως, όλα κατ’ ευχήν. Για την φυσική κατάσταση του άνδρα πριν τον εμβολιασμό, ο πατέρας είπε ότι ποτέ δεν είχε προβλήματα.

Επίσης, οι γιατροί του είπαν ότι είναι προς διερεύνηση το αν προϋπήρχε ο θρόμβος στην καρωτίδα.

"Οι ενδείξεις οδηγούν στο ότι οφείλεται καθαρά στο AstraZeneca. Υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις, αλλά οι μέχρι τώρα εξετάσεις συγκλίνουν σε αυτό.", προσέθεσε ο πατέρας αλλά ταυτόχρονα σημείωσε: "Είμαστε ψύχραιμοι, προτρέπω τον κόσμο να κάνει τα εμβόλια."

Περισσότερα σε Ειδήσεις