Θ. Καλαντζάκης: «Πρωτεύον στόχος μας η υποστήριξη των ατόμων με αναπηρίες»

Θ. Καλαντζάκης: «Πρωτεύον στόχος μας η υποστήριξη των ατόμων με αναπηρίες»

Με τον πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Ζαμπετάκη και το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Ιεράπετρας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης παρουσία του προέδρου του Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλου.

Συζητήθηκαν μεταξύ άλλο το νεοανεγερθέν κτίριο του Κδαπ ΑΜΕΑ που θα δοθεί σύντομα σε λειτουργία, οι ράμπες Αμέα, το seatrac στην παραλία Ιεράπετρας και το κτίριο που θα στεγαστεί ο Σύλλογος ΑΜΕΑ.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας υπογράμμισε:

«Η υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία και η εξασφάλιση μίας δίκαιης και ισότιμης κοινωνίας ήταν πάντα σημαντικότατο ζητούμενο και πρωτεύων στόχος μας.

Λειτουργήσαμε για πρώτη φορά στο Δήμο μας το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π - Μ.Ε.Α) ενώ παράλληλα υλοποιούμε το έργο ανέγερσης του νέου Κ.Δ.Α.Π. - ΜΕΑ Ιεράπετρας, συνολικού προϋπολογισμού 798.635,92€, το οποίο οδεύει πλέον στην ολοκλήρωσή του.

Επιπλέον, προχωράμε συνεχώς σε παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των ΑμεΑ στο Δήμο μας. Τοποθετήσαμε ξύλινους διαδρόμους σε παραλίες της Ιεράπετρας, δημιουργήσαμε τον Ηλεκτρονικό Χάρτη Προσβασιμότητας για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής μας, διαγραμμίζουμε συνεχώς θέσεις ΑΜΕΑ, τοποθετούμε σημάνσεις στον αστικό ιστό της πόλης και στις κοινότητες, απαλλάσσουμε από τα δημοτικά τέλη τους συμπολίτες μας με αναπηρία κ.α.

Επιπροσθέτως είμαστε δίπλα στο σύλλογο και τον στηρίζουμε στις διαδικασίες ωρίμανσης της μελέτης για την ανέγερση του νέου κτιρίου του συλλόγου ΑΜΕΑ στο χώρο που έχουν αγοράσει.

Ευχαριστώ τον πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου των ατόμων με αναπηρία Ιεράπετρας για την κοινωνική συνεισφορά τους και το πολύ σημαντικό έργο τους και σε συνεργασία με το σύλλογο προχωράμε σε επιπλέον πρωτοβουλίες και δράσεις ώστε να δρομολογούμε από κοινού όλα όσα απαιτούνται και να δίνουμε ουσιαστικές λύσεις».

Δήμος Ιεράπετρας

Περισσότερα σε Ειδήσεις