Έκλεισε νηπιαγωγείο λόγω θετικού κρούσματος κορονοϊού σε παιδί

Κλειστό για 14 ημέρες θα παραμείνει το 6ο Νηπιαγωγείο Ιεράπετρα μετά από θετικό κρούσμα σε νήπιο

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι εδώ και πιο ισχυρό από το πρώτο. Τα αυξημένα θετικά κρούσματα των τελευταίων ημερών έχουν πλέον "χτυπήσει" και τα νήπια και μετά το πρόσφατο κλείσιμο νηπιαγωγείου στο άλλο άκρο της Κρήτης, την Κίσσαμο, κλειστό για 14 ημέρες θα παραμείνει το 6ο Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μανώλης Μακράκης στο Ράδιο Λασίθι, μετά την επιβεβαίωση του κρούσματος πάρθηκε η απόφαση να κλείσουν και τα δύο τμήματα, δηλαδή όλο το Νηπιαγωγείο, για 14 ημέρες ενώ έχουν γίνει ήδη συνεννοήσεις με το Δήμο Ιεράπετρας για να πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλο το Νηπιαγωγείο.

Παράλληλα όλα τα παιδιά θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, με τον κ. Μακράκη να τονίζει πως σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, δεν προβλέπεται να γίνει τεστ για όλα τα παιδιά, θα γίνει όμως στους εκπαιδευτικούς.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το παιδί που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, υπογράμμισε πως το παιδί αυτό θα επιστρέψει στο σχολείο μόνο όταν έχει αρνητικό τεστ κορονοϊό.

Περισσότερα σε Ειδήσεις