Aνησυχία στο Μύρτος για τουρίστες που κυκλοφορούν- Πληροφορίες για ανοιχτό κατάλυμα

Τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού έχει να αντιμετωπίσει και η κοινότητα στο Μύρτος Ιεράπετρας, ένα χωριό με μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και ιστορία, στο οποίο πλέον κάτοικοι και επαγγελματίες είναι μέσα στα σπίτια τους αναμένοντας τις εξελίξεις. 

Παρόλα αυτά φαίνεται πως η τουριστική κίνηση στο χωρίο δεν έχει πάψει εντελώς, κάτι που όπως λέει ο πρόεδρος της κοινότητας Α. Παντελάκης, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε όλους.

Όπως λέει ο ίδιος δέχεται πληροφορίες πως κάποιοι τουρίστες συνεχίζουν να κυκλοφορούν στο χωριό, ενώ μάλιστα το πρωί της Παρασκευής έλαβε και μια πληροφορία, χωρίς ακόμα να την έχει επιβεβαιώσει, πως υπάρχει στην περιοχή ανοιχτό κατάλυμα, παρά την απαγόρευση λειτουργίας κάθε ξενοδοχειακής μονάδας.

΄Ο κ. Παντελάκης τόνισε πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι απαράδεκτο εφόσον ισχύει, και ο ίδιος άμεσα θα ενημερώσει την αστυνομία ώστε να διενεργήσει ελέγχο και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Σε ό,τι αφορά τους τουρίστες ανέφερε πως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν πρόκειται για άτομα που βρίσκονται στην Κρήτη εδώ και μήνες ή για νέες αφίξεις που έχουν εγκλωβιστεί, όμως σε περίπτωση που υπάρχουν άτομα που για 10-20 ευρώ τους φιλοξενούν σε δωμάτια θα έχουν πολύ μεγάλες συνέπειες αφού βάζουν σε κίνδυνο όλη την κοινότητα.

Τέλος ο κ. Παντελάκης ανέφερε πως έχει ζητήσει από τον αντιπεριφερειάρχη αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία στην Κρήτη, να μεριμνήσει ώστε όλοι οι πρόεδροι κοινοτήτων να μην υπόκεινται σε περιορισμούς μετακίνησης, αφού είναι απαραίτητο να βρίσκονται σε συνεχή κίνηση για όσα προβλήματα προκύπτουν. Ο Δήμος Ιεράπετρας όπως είπε έχει δώσει μια βεβαίωση σε όλους τους προέδρους κοινοτήτων σχετικά με την ιδιότητά τους, όμως δεν είναι σίγουρο πως αυτό το έγγραφο επαρκεί σε ενδεχόμενο έλεγχο.

Πηγή: radiolasithi.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις