Νέα σύλληψη λαθροκυνηγού - Οι Θηροφύλακες εντόπισαν 19 συρματοπαγίδες

Νέα σύλληψη λαθροκυνηγού - Οι Θηροφύλακες εντόπισαν 19 συρματοπαγίδες και κατέσχεσαν φυσίγγια και ένα λαγό

Συνελήφθη το Σάββατο 27/06, σε περιοχή της Ιεράπετρας, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση των θηροφυλάκων Λασιθίου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης – Δωδεκανήσου (Α΄ΚΟΚΔ) και των θηροφυλάκων των κυνηγετικών συλλόγων Αγίου Νικολάου και Νεάπολης Λασιθίου, ένα άτομο, για παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με την Α΄ ΚΟΚΔ, μετά από καταγγελίες για συρματοπαγίδες στην Περιοχή Σελί Παχειάς Άμμου Ιεράπετρας, οι ανωτέρω θηροφύλακες μετέβησαν στην περιοχή στις 26-6-20 για να ελέγξουν τα καταγγελόμενα και εντόπισαν στημένες 19 συρματοπαγίδες. Την επόμενη ημέρα (27-6-20) και περί ώρα 05:00 το πρωί, στήθηκε ενέδρα προκειμένου να εντοπιστεί το άτομο που τις είχε τοποθετήσει.

Στις 11:00 π.μ ήρθε ένα άτομο το οποίο άρχισε να ελέγχει τις συρματοπαγίδες μέσα από το αυτοκίνητό του, σε κάποιο σημείο κατέβηκε από το αμάξι και επιδιόρθωσε μια από αυτές και μετά συνέχισε για τις υπόλοιπες, όπου σε μία από αυτές υπήρχε και ένας νεκρός λαγός. Ο συλληφθείς κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και προσπάθησε να διαφύγει, αλλά μετά από προσπάθειες των θηροφυλάκων σταμάτησε. Σε έλεγχο που έγινε στο όχημα βρέθηκαν μέσα στην καμπίνα του δυο κουλούρες σύρμα, όμοιο με αυτό των συρματοπαγίδων, δυο κομμάτια από το ίδιο σύρμα έτοιμο για χρήση και 7 πλήρη φυσίγγια. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω καθώς και ο λαγός.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στη αρμόδια Δασική Υπηρεσία για προανάκριση και κατόπιν στον εισαγγελέα, ο οποίος όρισε την δίκη για τις 9-11-20.

Πηγή: www.dasarxeio.com

Περισσότερα σε Ειδήσεις