Μαρίνα στο λιμάνι της Ιεράπετρας

Βασικοί στόχοι είναι η τοποθέτηση πλωτών προβλητών για τον εκσυγχρονισμό θέσεων ελλιμενισμού, η χωροθέτηση μαρίνας δυναμικότητας 250 θέσεων μικρών και μεγάλων σκαφών και η επέκταση και βελτίωση της υφιστάμενης προβλήτας για την εξυπηρέτηση με ασφάλεια περισσότερων ημερόπλοιων στον λιμένα της Ιεράπετρας.

Πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες η ολοκληρωμένη παρουσίαση του MasterPlan από τους μελετητές Δημήτριο Ρομπογιαννάκη και Ιωάννη Παρασύρη το οποίο αφορά στον εκσυγχρονισμό του λιμένα της Ιεράπετρας.

Το πλάνο αφορά την πόλη της Ιεράπετρας όπου υπάρχει συγκεκριμένη χερσαία ζώνη αλλά ο σχεδιασμός είναι να εξυπηρετήσει ανάγκες και σε άλλα μέρη που μπορούν να γίνουν λιμενικά έργα.

Βασικοί στόχοι του πλάνου είναι η τοποθέτηση πλωτών προβλητών για τον εκσυγχρονισμό θέσεων ελλιμενισμού με σύγχρονες εγκαταστάσεις για τα σκάφη που θα ελλιμενίζονται και η χωροθέτηση μαρίνας δυναμικότητας 250 θέσεων μικρών και μεγάλων σκαφών καθώς και μίας θέσης εξωτερικά της μαρίνας για κρουαζιερόπλοια.

Σημαντική θεωρείται η επέκταση αλλά και η βελτίωση της υφιστάμενης προβλήτας, προκειμένου να εξυπηρετεί με ασφάλεια περισσότερα ημερόπλοια.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, ο Δήμος διεκδικεί ήδη χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση μελετών για τα έργα που απαιτούνται προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

«Θα στηρίξουμε την προσπάθεια του Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας στην υλοποίηση των μελετών, τη διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών και την ολοκλήρωση των έργων ώστε να είμαστε άμεσα σε θέση να παραδώσουμε αναβαθμισμένες λιμενικές υποδομές που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη που παρουσιάζει ο Δήμος Ιεράπετρας τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο δήμαρχος Ιεράπετρας.

Πηγή: efsyn.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις