Ερυθρός Σταυρός: Αναλαμβάνει τα φάρμακα των ευπαθών ομάδων

Για την πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας που από σήμερα αναλαμβάνει να ψωνίζει και να αγοράζει φάρμακα σε άτομα ευπαθών ομάδων της περιοχής, που δεν έχουν άλλη βοήθεια, αλλά και γενικότερα για την εξέλιξη της νόσου του κορονοϊού στην Ελλάδα μίλησε , πρόεδρος του τοπικού τμήματος Ιεράπετρας, Ανδρέας Μαμαντόπουλος.

Κεντρικό μήνυμα που και ο ίδιος θέλησε να περάσει είναι πως η έξαρση του ιού στην Ελλάδα δεν έχει κάνει ακόμα την εμφάνισή της, και το «Μένουμε Σπίτι» είναι το σύνθημα αλλά και η πράξη που έχει μεγαλύτερη σημασία από οτιδήποτε άλλο αυτή την περίοδο ώστε να μειωθούν οι συνέπειες της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Με αυτό το σκεπτικό οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, όπως χθες ανακοινώθηκε, έχουν ετοιμάσει ένα πολυσέλιδο σχέδιο δράσης και είναι έτοιμοι να διαχειριστούν τις αγορές ψώνιων φαρμάκων ή και πληρωμές λογαριασμών σε ευπαθείς ομάδες όλου του Δήμου, ώστε κανείς απ’ αυτούς που κινδυνεύουν περισσότερο να μη χρειαστεί να εκτεθούν βγαίνοντας από το σπίτι τους.

Σε ότι αφορά τα χωριά τόνισε, πως και εκεί υπάρχει μέριμνα, κάλεσε όμως τους κατοίκους κοινοτήτων, να επικοινωνούν με τον τοπικό τους πρόεδρο ώστε να γίνει προσπάθεια από κάποιον από την κοινότητα να έρθει ως την Ιεράπετρα, Αν κανείς δεν μπορεί θα το αναλάβει ο Ερυθρός Σταυρός, ανέφερε, τόνισε όμως πως η συνεννόηση θα γίνεται μέσω του προέδρου της τοπικής κοινότητας και εκείνος θα μεταφέρει τα αιτήματα.

Ο κ, Μαμαντόπουλος τόνισε επίσης πως ο Ερυθρός Σταυρός είναι έτοιμος να αναλάβει και μια ακόμα πρωτοβουλία, που ζητήθηκε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου, και αφορά την υποδοχή του κόσμου στο Νοσοκομείο, σε περίπτωση που τα πράγματα δυσκολέψουν. Κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται να γίνει ακόμα, τόνισε, όμως ο Ερυθρός Σταυρός θα το κάνει εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Πηγή: radiolasithi.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις