Αποστολή κηπευτικών στα σύνορα του Έβρου

Μια πρωτοβουλία για την συγκέντρωση και αποστολή κηπευτικών από αγρότες της Ιεράπετρας έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ώρες με σκοπό τα τρόφιμα να φτάσουν στα σύνορα του Έβρου προς ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων που περιπολούν.

Έτσι μια ομάδα αγροτών μετά από ιδέα του Μ. Καλύβα έχει ξεκινήσει από την Δευτέρα επαφές με αγρότες της περιοχής του Έβρου, έχει ενημερώσει την αντιπεριφέρεια Λασιθίου, και παράλληλα αναζητά τρόπο για να γίνει η μεταφορά των προϊόντων.

Ήδη όπως είπε ο Μ. Μαλλιωτάκης που συμμετέχει στην πρωτοβουλία, υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση, ενώ σήμερα μέχρι τις 2 το μεσημέρι θα αποφασιστεί αν θα προγραμματιστεί κάποια αποστολή.

Αυτό που φαίνεται, και ήταν κάτι το οποίο δήλωσε και ο Δήμαρχος Ορεστιάδας στο Ράδιο Λασίθι, τόσο οι αριθμοί μεταναστών έχουν μειωθεί τις τελευταίες ώρες, αλλά και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για τρόφιμα.

Έτσι η πρωτοβουλία για συλλογή κηπευτικών προσωρινά θα παγώσει, και εφόσον υπάρξει ανάγκη θα γίνει νέο κάλεσμα, ώστε τα προϊόντα να αποσταλούν μετά από συγκεκριμένη συνεννόηση με τις εκεί τοπικές αρχές ώστε να μην χαλάσουν.

Πηγή: radiolasithi.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις