Συζήτηση για την βελτίωση των σχολικών δομών στον Δήμο Αγίου Νικολάου

Συζήτηση για την βελτίωση των σχολικών δομών στον Δήμο Αγίου Νικολάου

Η σχολική στέγη, η προσπάθεια για την συμπλήρωση και βελτίωση των σχολικών δομών στον Δήμο Αγίου Νικολάου, συζητήθηκαν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (23/6) στον Δήμο, παρουσία του Δημάρχου κ. Αντώνη Ζερβού, του αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Γουλιδάκη, της αντιπεριφερειάρχου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς κ. Έφης Κουτεντάκη, της θεματικής αντιπεριφερειάρχου Οικονομικών κ. Μαρίας Χανιωτάκη, του Π.Σ κ. Γ. Ανδρουλάκη, του προέδρου της ΣΕΔΕΔΑΝ κ. Β. Ορφανάκη, του προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Αντώνη Μαυρή, του Γ.Γ του Δήμου κ. Γ. Στεφανάκη,της προϊσταμένης του τμήματος Μελετών του Δήμου κ. Μαρίας Πρατσινάκη καθώς και του προϊσταμένου του τμήματος Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κρήτης κ. Κ. Φλουρή.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, στην παραπάνω συνάντηση παρουσίασε το πρόγραμμα ενίσχυσης της σχολικής στέγης στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση που έχει εκπονήσει ο Δήμος καθώς και τα έργα που εξελίσσονται.

Όπως έκανε γνωστό, ο Δήμος έχει ήδη διαθέσει 11 εκατ ευρώ για τις ανάγκες των σχολείων και για την προσχολική αγωγή, ενώ καθίσταται αναγκαία η συνδρομή της Περιφέρειας – μέσω προγράμματος – για τα τρία μεγάλα έργα που υλοποιεί και είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα ίδιων πόρων.

Τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γ. Γουλιδάκης, όσο και οι θεματική αντιπεριφερειάρχης κ. Μ. Χανιωτάκη και ο Π.Σ κ. Γ. Ανδρουλάκης – όπως είπε- γνωρίζουν την στόχευση της Δημοτικής Αρχής και τις ανάγκες που υπάρχουν στα σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου, και προσδοκούμε να ενσκήψουν, με ενδιαφέρον προκειμένου  να βρεθεί λύση στα ζητήματα που ήδη έχουμε επισημάνει.

Πηγή: www.latofm.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις