Η εξέλιξη του κορονοϊού θα κρίνει την τουριστική σεζόν

Από τις εξελίξεις κατά τη διάρκεια του Μαρτίου θα κριθεί το πρόβλημα στον τουρισμό εξαιτίας του κοροναϊού, επισημαίνει ο Πρόεδρος των Διευθυντών Ξενοδοχείων της χώρας Γιώργος Πελεκανάκης, με αφορμή τις εξελίξεις στον τουριστικό κλάδο και ειδικά την ακύρωση της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης ITB Berlin 2020 που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί αυτές τις μέρες στο εκθεσιακό χώρο του Βερολίνου.

Αναφορικά με το πραγματικό κόστος που μπορεί να υπάρχει στον ελληνικό και τον κρητικό τουρισμό, ο Πρόεδρος των Διευθυντών των Ξενοδοχείων, αναγνωρίζει πως υπάρχει μείωση στις κρατήσεις.

«Η αλήθεια είναι πως παρουσιάζεται μια υστέρηση, ένα φρενάρισμα στις κρατήσεις. Δεν είναι η έντονη και συνηθισμένη ροή που έχουμε αυτή την εποχή», αναφέρει ο κ. Πελεκανάκης, σημειώνοντας παράλληλα πως το κριτήριο για την αναστροφή της κατάστασης δεν είναι όσα μεταδίδονται από τα ελληνικά ΜΜΕ αλλά όσα αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης των χωρών απ’ όπου προέρχονται οι τουρίστες. «Δεν υπάρχει ο πανικός στη Γερμανία και στα ΜΜΕ υπάρχει μια πιο ήπια ορθολογική, πιο ψύχραιμη προσέγγιση», σημειώνει.

Ο κ. Πελεκανάκης σημειώνει πως είναι εξαιρετικά καθοριστικός ο Μάρτιος. «Αυτό το μήνα θα κριθεί πώς θα πάει η σεζόν. Από τις εξελίξεις που θα υπάρξουν», καταλήγει.

Πηγή: anatolh.com

Περισσότερα σε Ειδήσεις