Αυτοψία στη Ντία από δημοτική αντιπροσωπεία

Αυτοψία στη νήσο Ντία πραγματοποίησε δημοτική αντιπροσωπεία του Δήμου Χερσονήσου για την ένταξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο Φιλόδημος ΙΙ

Δημοτική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον δήμαρχο Γιάννη Σέγκο, αντιδημάρχους και ειδικούς συνεργάτες πραγματοποίησε αυτοψία στη νήσο Ντία έπειτα από την ένταξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.

Αναλυτικά:

Το πρόγραμμα αφορά «Μελέτες Λιμενικών Εγκαταστάσεων και Επέκτασης, Βελτίωσης και Συντήρησης Υφιστάμενων Λιμενικών Υποδομών Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου», συνολικού προϋπολογισμού 1.482.207,07€, με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Τεχνικών Έργων και Απασχόλησης Κωνσταντίνος Αναστασάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου Γιώργος Μπαγουράκης, ο ειδικός συνεργάτης δημάρχου σε θέματα περιβάλλοντος Μανόλης Τσαγκαράκης, το υπηρεσιακό στέλεχος του ΔΛΤΧ  Νυμφοδώρα Μανουσάκη και ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών Δημήτρης Γιαβρίδης επισκέφθηκαν το νησί με την εξαιρετική ιστορική, περιβαλλοντική, και αρχαιολογική σημασία που αποτελεί εφαλτήριο ανάπτυξης για το Δήμο Χερσονήσου.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την ένταξη Πράξης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης VII «Σύνταξη / Επικαιροποίηση Σχεδίων και Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και των Δημοτικών Λιμενικών Γραφείων» συνολικού προϋπολογισμού 1.482.207,07 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), με φορέα υλοποίησης το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χερσονήσου.

Η Πράξη αποτελείται από τα εξής δύο υποέργα:1. Εκπόνηση Μελετών για την Αναβάθμιση, Επέκταση και Συντήρηση Υφιστάμενων Λιμενικών Υποδομών Λιμένα Χερσονήσου2. Μελέτη Οριοθέτησης Εξομοιούμενων Ζωνών Λιμένα Δίας- Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου.

Να σημειωθεί ότι στη Ντία, η οποία διοικητικά ανήκει στο Δήμο Χερσονήσου και αποτελεί προστατευόμενη περιοχή Natura λόγω της σημαντικής της βιοποικιλότητας, για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε δράση ανάπτυξης, που σύμφωνα με το Δήμαρχο, «εντάσσεται στο συνολικό μας όραμα για διαχείριση ολικής ποιότητας στο παράκτιο μέτωπο και, παράλληλα, αναβάθμισης του τουριστικού μας προϊόντος».

Περισσότερα σε Ειδήσεις