Σωτήρια επέμβαση ναυαγοσώστη σε παραλία της Σταλίδας- 10χρονη παρασύρθηκε από τα κύματα

Σωτήρια επέμβαση ναυαγοσώστη σε παραλία της Σταλίδας – 10χρονη παρασύρθηκε από τα κύματα

Για ελάχιστα δευτερόλεπτα δεν σημειώθηκε τραγωδία σε παραλία της Σταλίδας στο Ηράκλειο, όταν ένα κοριτσάκι, μόλις 10 ετών, παρασύρθηκε από το ρεύμα της θάλασσας.

Το περιστατικό συνέβη στις 4:15 το μεσημέρι στην παραλία «Ανθούσα» της Σταλίδας, όταν το κοριτσάκι παρασύρθηκε, σε κλάσματα δευτερολέπτου και με μεγάλη ώθηση, από το υπόγειο θαλάσσιο ρεύμα.

Χάρη στην άμεση επέμβαση του ναυαγοσώστη της Ναυαγοσωστικής Σχολής Κρήτης «Ωκεανίς», κ. Γιώργου Μακρηδάκη, η 10χρονη ανασύρθηκε στην ακτή, από απόσταση 15 μέτρων όπου είχε προλάβει να παρασυρθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κοριτσάκι – το οποίο, μάλιστα, γνώριζε κολύμπι – είχε προλάβει να πιει νερό, ωστόσο, δε χρειάστηκε να κληθούν και να επέμβουν διασώστες του ΕΚΑΒ για το περιστατικό.

Σημειώνεται ότι το σωτήριο έργο του ναυαγοσώστη δυσχέραναν και οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στους γονείς του παιδιού, οι οποίοι είναι τουρίστες στο νησί μας, έγιναν και οι σχετικές συστάσεις, καθώς, εάν δεν ήταν παρών ο κ. Μακρηδάκης, ενδεχομένως, να κάναμε λόγο για ένα 10χρονο – θύμα πνιγμού.

Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε ο κ. Μακρηδάκης στη ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ: «Μόλις αντιλήφθηκα ότι το παιδί είχε το κεφάλι του μέσα και δεν μπορούσε να βγει δεν το σκέφτηκα ούτε λεπτό είναι από τα περιστατικά που ξέρεις πότε είναι πνιγμός και πότε όχι και σίγουρα το συγκεκριμένο περιστατικό θα ήταν πνιγμός αν δε βρισκόταν ναυαγοσώστης στο συγκεκριμένο σημείο.

Αφού έβγαλα το παιδί έξω, βεβαιώθηκα ότι είναι καλά και αν και βρίσκονταν σε σοκ, τα χειρότερα είχαν περάσει και δεν θρηνήσαμε θύματα.»

Πηγή: www.neakriti.gr