Εθελοντές καθάρισαν το «γαλάζιο διαμάντι» της νήσου Ντία

Εθελοντές καθάρισαν το «γαλάζιο διαμάντι» της νήσου Ντία

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29/6 ένας ακόμα εθελοντικός καθαρισμός στην ακατοίκητη Νήσο Ντία που αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Natura 2000, από τον Παγκρήτιο Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών, την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, του Σωματείου Ιδιοκτητών Σκαφών Αναψυχής Ηρακλείου «Νέαρχος», και του Σωματείου Φίλων Νήσου Ντία

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών:

Πολλά μέλη και φίλοι των παραπάνω συλλόγων από Ηράκλειο και Χερσόνησο μεταφέρθηκαν στο νησί και με ιδιαίτερο ζήλο συνέλεξαν τα σκουπίδια που υπήρχαν στον κόλπο του Αϊ Γιώργη, στις γύρω παραλίες αλλά και δύτες της σχολής SCUBA CRETA – ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ με τη συμβολή φουσκωτών σκαφών, ανέσυραν ένα μεγάλο όγκο σκουπιδιών από τον βυθό του κόλπου, εκπλήσσοντας τους πάντες με τα ευρήματα. Τα πλωτά σκάφη του Λ.Σ. 020 και 1210 (Χερσονήσου) με τα πληρώματά τους συνέβαλλαν αποτελεσματικά στην οργάνωση της δράσης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και στον Λιμενάρχη Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Δουβή Ευθ. ο οποίος – όπως κάθε χρόνο – ήταν παρών και συμμετείχε, στον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΙΜΕΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και τον Δ/νοντα Σύμβουλο Κο Μηνά Παπαδάκη για την στήριξη της δράσης, στον υπεύθυνο οργάνωσης της δράσης Μανόλη Περυσινάκη (Ταμίας Π.Ο.Φ.Σ.) στους υπεύθυνους, Γιάννη Σαραντίδη Γ. Γραμματέα Δ.Σ. Ε.Π.Λ.Σ.Α.Κ., Στράτο Αρτεμάκη μέλος Δ.Σ. ΝΕΑΡΧΟΥ αλλά και όλους όσους βοήθησαν στην άψογη οργάνωση της εκδήλωσης!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται, ωκεανός, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό