Βεϊσάκης Αβράαμ: «Προσοχή στην καύση κλαδιών»

Αρκετοί είναι οι αγρότες του Δήμου Βιάννου, οι οποίοι βρίσκονται στην εποχή του κλαδέματος και κατ’επέκταση στην περίοδο της καύσης των ελαιόκλαδων.

Όπως είναι λογικό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αυτές τις μέρες, όπου οι άνεμοι είναι ισχυροί, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί τόσες βροχοπτώσεις τον τελευταίο μήνα, γεγονός που κάνει πιο επικίνδυνη την κατάσταση.

Ο προϊστάμενος του πυροσβεστικού κλιμακίου Άνω Βιάννου, Πυρονόμος Βεϊσάκης Αβράαμ, μίλησε στο viannitika.gr, για το σημαντικό θέμα, τονίζοντας ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Αναλυτικά τα όσα  δήλωσε ο κύριος Βεϊσάκης:

«Οπωσδήποτε ο κόσμος πρέπει να προσεκτικός αυτή τη περίοδο, καθώς οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες. Η καύση επιτρέπεται με την προϋπόθεση όμως να βρίσκονται δύο άτομα στο χώρο, να υπάρχει επάρκεια νερού και σίγουρα να είναι αποψηλωμένος ο χώρος που γίνεται η καύση. Όσον αφορά τον αέρα, εδώ δεν το συζητάμε καν, εννοείται ότι απαγορεύεται αν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Εγώ αυτό που θέλω να τονίσω είναι η προσοχή, καθώς με τη φωτιά καλό είναι να μην παίζουμε».

Πηγή: viannitika.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις