Θετικός στον κορονοϊό εκπαιδευτικός στο Ηράκλειο

  • 2ο κρούσμα σε εκπαιδευτικό
  • Ένας ακόμη εκπαιδευτικός στο Ηράκλειο βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, ο οποίος είναι ασυμπτωματικός.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σχολείου ο εκπαιδευτικός στο Δημοτικό Σχολείο Τυλίσου δεν μπήκε στην τάξη για μάθημα, ωστόσο παρέμεινε για περισσότερη από μία ώρα στο γραφείο του συλλόγου διδασκόντων.

    Η ανακοίνωση του σχολείου

    «Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου το σχολείο θα παραμείνει κλειστό, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δήμου Μαλεβιζίου. Η απόφαση αυτή πάρθηκε για να γίνει απολύμανση του σχολείου για προληπτικούς λόγους, καθώς σήμερα είχαμε θετικό κρούσμα covid-19 σε εκπαιδευτικό. Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός ήρθε να αναλάβει υπηρεσία και παρέμεινε στο γραφείο του συλλόγου διδασκόντων μιάμιση ώρα, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, και χωρίς να έρθει σε καμιά επαφή με παιδιά.

    Παρόλο που δεν έχει καθόλου συμπτώματα, επειδή κατοικεί σε τουριστική περιοχή, έκανε προληπτικά τεστ το αποτέλεσμα του οποίου του το γνωστοποίησαν μετά την αποχώρησή του από το σχολείο και ήταν θετικό.

    Το σχολείο ακολούθησε το πρωτόκολλο, ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι και έγινε ιχνηλάτηση. Με έγγραφό του ο δ/ντής δημόσιας υγείας μας ενημέρωσε ότι το κρούσμα χαρακτηρίζεται χαμηλής νοσηρότητας και πολύ χαμηλής μεταδοτικότητας και συστήνει την κανονική λειτουργία του σχολείου μετά από ενδελεχή καθαρισμό και απολύμανση.

    Το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από την Παρασκευή. Για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερωθείτε. Καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες! Ο Διευθυντής του σχολείου».

Περισσότερα σε Ειδήσεις