Υπέκλεψαν στοιχεία από επιχειρηματία και εξαπατούσαν φίλους της

Δεν έφτανε η πρόσφατη περιπέτεια μιας εκπαιδευτικού που έπεσε θύμα επιτήδειων και απατεώνων όπως αποκάλυψε το cretalive, αλλά υπήρχε και άλλο κρούσμα, αυτή τη φορά στην περιοχή του Μαλεβιζίου.

Μια γνωστή επιχειρηματίας της περιοχής ήταν αυτή τη φορά εκείνη που πλήρωσε το μάρμαρο, αλλά και κάποιοι φίλοι της. Με άγνωστο τρόπου υπέκλεψαν τους κωδικούς του facebook και μπήκαν στην εφαρμογή των μηνυμάτων στέλνοντας- δήθεν εκ μέρους της- σε όλους σχεδόν τους φίλους της μήνυμα ότι έχει ανάγκη...χρημάτων και να της καταθέσουν στον λογαριασμό.

Αν και ορισμένοι φίλοι της κινήθηκαν γρήγορα και την ειδοποίησαν να αντιδράσει κόβοντας τον λογαριασμό κάποιοι φαίνεται ότι την πάτησαν. Ήδη έχει εντοπισθεί ένα άτομο που παρασύρθηκε και έβαλε χρήματα στον λογαριασμό- μέσω του "λεφτά στο λεπτό"-  του απατεώνα.

Η συγκεκριμένη επιχειρηματίας αντέδρασε σωστά και άμεσα και με μήνυση που κατέθεσε στο ΑΤ Μαλεβιζίου ζητά να εντοπιστούν οι δράστες. Και τώρα θα κινηθούν οι αρχές και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για να εντοπίσουν τους δράστες. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για το πώς αντιδρούμε σε τέτοια μηνύματα.

Πηγή: cretalive.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις