Τίμησαν τη μνήμη των Ηρώων καταδρομέων, Ηλία Τούλη και Νικολάου Καβροχωριανού στο Μαλεβίζι

Τίμησαν τη μνήμη των Ηρώων καταδρομέων, Ηλία Τούλη και Νικολάου Καβροχωριανού στο Μαλεβίζι

Τη μνήμη των καταδρομέων, Ηλία Τούλη και Νικολάου Καβροχωριανού, οι οποίοι έπεσαν στην Κύπρο κατά την εισβολή των Τούρκων, τίμησε ο Δήμος Μαλεβιζίου τη Κυριακή 19/7, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες του Μαράθου και της Μονής.

Ο λοχίας καταδρομών Νίκος Καβροχωριανός συμμετείχε το 1974 στη στρατιωτική αποστολή της Ελλάδος, με το όνομα «ΝΙΚΗ», με σκοπό να ενισχύσουν την Κύπρο κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής, όμως ένα λάθος στα κέντρα ελέγχου της αποστολής, είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους από αντιαεροπορικά πυρά, που έπληξαν το αεροπλάνο που τους μετέφερε από την Κρήτη.

Το πρόγραμμα στο χωριό της Μονής περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση από τον εφημέριο πατήρ-Γεώργιο Μαλλιωτάκη, σύντομη ομιλία από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου κ.Σπύρο Καλλέργη και κατάθεση στεφάνων. Ειδικά φέτος, λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών, ο αριθμός των συμμετεχόντων στην κατάθεση στεφάνων περιορίστηκε, ενώυπήρξε και ειδική μέριμνα στο πλαίσιο της αποφυγής συγχρωτισμού.

Ο κ. Καλλέργης με καταγωγή από τη Μονή εξήρε τον πατριωτισμό και τον ηρωισμό του καταδρομέα Νίκου Καβροχωριανού και έκανε αναφορά και στην προκλητικότητα της Τουρκίας που βιώνει η πατρίδα μας αυτή την εποχή. Τελείωσε το λόγο του με τη φράση ΑΘΑΝΑΤΟΣ εν μέσω χειροκροτημάτων του κόσμου.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης, οι Βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιώργος Λογιάδης, ο Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Κουτσογιάννης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Γρηγόρης Περυσινάκης, Θανάσης Κύρκος, Μανώλης Παπαδομανωλάκης και ο τέως Δήμαρχος Γαζίου Γιώργος Μαρκογιαννάκης. Επίσης παρέστησαν επρόσωποι του Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, του Βουλευτή Χάρη Μαμουλάκη και οι Πρόεδροι των κοινοτήτων Μονής και Τυλίσου Γιάννης Πατραμάνης και Μανώλης Βασιλάκης.

Image removed.

Image removed.

Μετά το πέρας της τελετής υπήρχε μπουφές στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας για τους παρευρισκόμενους από την οικογένεια του Νίκου Καβροχωριανού, ενώ και ο Δήμος Μαλεβιζίου πρόσφερε καφέ στα τοπικά μαγαζιά της Μονής.

Image removed.

Πηγή: www.fonimaleviziou.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις