Στο σκαμνί για τo δυστύχημα με την καυστική ποτάσα

δυστύχημα

Για σήμερα Δευτέρα έχει προσδιοριστεί η δικάσιμος για το φρικτό δυστύχημα που είχε σημειωθεί πριν από περίπου έξι χρόνια, στο οινοποιείο της ΕΑΣΗ, στην Αυγενική Ηρακλείου. 

Η δίκη επρόκειτο να διεξαχθεί στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, ωστόσο αναβλήθηκε για τις 29 Ιουνίου λόγω κωλύματος ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης.

Το χρονικό της υπόθεσης:

Το συμβάν είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2014. Τρεις εργαζόμενοι κι ένας οδηγός βυτιοφόρου είχαν υποστεί σοβαρά εγκαύματα όταν “περιλούστηκαν” με καυστική σόδα που εκτοξεύτηκε πάνω τους, κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού δεξαμενής μούστου.

Και οι τέσσερις εγκαυματίες είχαν νοσηλευτεί στις ΜΕΘ ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Ο ένας από αυτούς (41 ετών) άφησε την τελευταία του πνοή μερικές ημέρες αργότερα στο ΚΑΤ, όπου είχε στο μεταξύ διακομιστεί λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι πέντε άτομα που βαρύνονται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας διά παραλείψεως και της σωματικής βλάβης εξ αμελείας διά παραλείψεως κατά συρροή.

Πηγή: neakriti.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης 36.500 ανέργων