Καταγγελία: Έβαλαν αστυνομικούς στα αεροδρόμια χωρίς στολή

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου ως προς τους ελέγχους που γίνονται στα αεροδρόμια της χώρας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, με προφορική εντολή τα κλιμάκια της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ που πρέπει να βρίσκονται και στο αεροδρόμιο Ηρακλείου αντικαταστάθηκαν από αστυνομικούς που δεν έχουν καμία σχετική ιατρική γνώση ενώ δεν τους έχει χορηγηθεί ο κατάλληλος υγειονομικός εξοπλισμός.

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για άμεσο κίνδυνο της υγείας τους ενώ το θέμα το έχουν γνωστοποιήσει στους αρμόδιους υπουργούς με σχετική επιστολή.

Στην επιστολή αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι σήμερα, 6 Ιουλίου ο Πρόεδρος Πικράκης Γεώργιος και ο Γενικός Γραμματέας Αναμουρλού Χρήστος της Ένωσής επισκέφθηκαν εκτάκτως το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου.

“Προς μεγάλη μας έκπληξη αλλά και αγανάκτηση, οι ίδιοι διαπιστώσαμε ότι τόσο στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου όσο και σε άλλα αεροδρόμια της Επικράτειας, τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ !!!!! αντικαταστάθηκαν από αστυνομικούς οι οποίοι αφενός δεν αναφέρονται πουθενά στην σχετικά Κ.Υ.Α. αφετέρου δεν έχουν καμία σχετική εκπαίδευση ούτε ιατρικές γνώσεις. Επιπρόσθετα δεν τους έχει χορηγηθεί ο κατάλληλος ολόσωμος υγειονομικός εξοπλισμός αλλά κάνουν χρήση του βασικού μόνο υγειονομικού εξοπλισμού (μάσκα – γάντια) με άμεσο κίνδυνο για την υγεία τους αφού είναι αυτοί που έρχονται πρώτοι σε άμεση σωματική επαφή με ΟΛΟΥΣ τους πολίτες ξένων κρατών που επισκέπτονται την Χώρα μας. Ήδη στην Κρήτη έχουν καταγραφεί τα πρώτα κρούσματα από τουρίστες οι οποίοι είναι βέβαιο ότι έχουν έρθει σε επαφή με αστυνομικούς”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Απόφοιτη ετών… 86 με πτυχίο Βοηθού Νοσηλεύτριας

Στην επιστολή αναφέρεται επίσης, ότι “η Πολιτεία προσφάτως έκρινε ότι το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ το επίδομα που δόθηκε στο προσωπικό της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας παρά το ότι ο Έλληνας Αστυνομικός σε όλο το διάστημα της απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλά και ακόμα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Αφού είναι έτσι για ποιο λόγο μας μεταβιβάζουν με τέτοιο τρόπο δικές τους αρμοδιότητες οι οποίες άπτονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στα δικά τους καθήκοντα;”

Η Ένωσή κοινοποίησε το έγγραφο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, γνωστοποιώντας ότι σε περίπτωση που “έστω και ένας συνάδελφός μας που είχε οποιαδήποτε εμπλοκή με τους δειγματοληπτικούς αυτούς εργαστηριακούς ελέγχους νοσήσει θα ζητήσουμε την ποινική δίωξη των υπευθύνων”.

Πηγή: cretapost