Ηράκλειο: Ολοκληρώνεται η πρώτη παρέμβαση συντήρησης στα Ενετικά Τείχη

Ολοκληρώνεται η πρώτη παρέμβαση συντήρησης στα Ενετικά Τείχη – Δήμαρχος Ηρακλείου: «Το μνημείο αναδεικνύεται και μπαίνει στην καθημερινότητα των δημοτών»

Ένας ανακαινισμένος χώρος περιπάτου και αναψυχής έχει δημιουργηθεί στο ισόπεδο τμήμα των Ενετικών Τειχών, από τον Προμαχώνα Ιησού έως τον Προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα, μετά τις εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης και ευπρεπισμού που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός είχε την ευκαιρία να περπατήσει την διαδρομή από την Πύλη Βηθλεέμ έως τον Άγιο Ανδρέα, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Κώστα Βαρδαβά, την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βασιλική Συθιακάκη, την Προϊσταμένη του Τμήματος Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου Ελένη Κανάκη κ.ά.

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα στέκονται, δέντρο, ουρανός, φυτό και υπαίθριες δραστηριότητες

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Η πρώτη παρέμβαση που κάναμε στα Ενετικά Τείχη έχει ήδη βελτιώσει σημαντικά το συγκεκριμένο τμήμα του μνημείου. Οι συμπολίτες μπορούν πλέον να απολαμβάνουν έναν ευπρεπισμένο χώρο περιπάτου και αναψυχής.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται, δέντρο, ουρανός, παιδί, παπούτσια, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Πάντα σε συνεργασία με την Τοπική Αρχαιολογία θα προχωρήσουμε σύντομα και στην δεύτερη, μεγάλη παρέμβαση που στοχεύει στην ένταξη του μνημείου στην καθημερινότητα των δημοτών, καθώς και στην μετατροπή του σε πόλο έλξης για τους επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο.

Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και μεθοδική δουλειά, αλλάζουμε το Ηράκλειο, προστατεύοντας και αναδεικνύοντας την πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά του».

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, ποδήλατο, δέντρο, λυκόφως, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, δέντρο, ουρανός, φυτό, παπούτσια, παιδί, λουλούδι, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Δήμος Ηρακλείου