Ζωοκλοπή στη Μεσσαρά: Σήμερα στον Ανακριτή η υπόθεση

Σήμερα θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή, οι τέσσερις άνδρες που φέρονται να είναι υπεύθυνοι της μεγάλης υπόθεσης ζωοκλοπής που απασχόλησε τον Αύγουστο του 2018 τη Μεσσαρά και οι οποίοι την Τετάρτη οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, μετά την σύλληψή τους.

Ο Εισαγγελέας τους άσκησε ποινικές διώξεις, σε βαθμό κακουργήματος με τους τέσσερις δράστες να ζητούν και να λαμβάνουν 48ωρη προθεσμία από τον ανακριτή με αποτέλεσμα να απολογούνται σήμερα.

Είχαν κλέψει 150 πρόβατα

Οι τέσσερις άνδρες – ηλικίας από 20 έως 52 χρόνων – στις 28 Αυγούστου του 2018 πήγαν στο ποιμνιοστάσιο ενός 34χρονου και του έκλεψαν 150 πρόβατα.

Μετά από αρκετούς μήνες ερευνών οι αστυνομικές αρχές έφτασαν στα ίχνη των δραστών και έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση στους δήμους Γόρτυνας και Φαιστού τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.

Παράλληλα, η έρευνα οδήγησε στη σύλληψη άλλων 4 ατόμων που κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί όπλων, βεγγαλικών πυροτεχνημάτων και της Αστυνομικής Διάταξης σχετικά με τις ζωοκλοπές.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, κυνηγετικό όπλο, 5 μαχαίρια, 12 φυσίγγια, 5 κινητά τηλέφωνα και κροτίδα.

Επιπλέον σε βάρος των έξι από τους συλληφθέντες σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις Αστυνομικής Διάταξης σχετικά με τις ζωοκλοπές.

Πηγή: cretapost.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις