Θετικός στον ιό αντιδήμαρχος στη Μεσαρά - Αίτημα να μπει σε καραντίνα το χωριό

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες σε περιοχή της Μεσαράς καθώς καθημερινά αυξάνονται τα θετικά κρούσματα κορονοϊού.

Εχθές το βράδυ, ένας ακόμα άνθρωπος διαγνώστηκε με κορωνοϊό. Μάλιστα, πρόκειται για έναν αντιδήμαρχο γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία καθώς στη φύση της δουλειάς του είναι και η επικοινωνία με πολύ κόσμο.

Ήδη έχει αρχίσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών του από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αίτημα για να μπει σε καραντίνα χωριό της Μεσαράς

Αίτημα για να μπει σε καραντίνα χωριό της Μεσαράς στο οποίο υπάρχει φόβος διασποράς του κορωνοϊού, εξαιτίας των δύο ηλικιωμένων που προσβλήθηκαν από τον ιό και το έμαθαν ετεροχρονισμένα, απέστειλε στην Πολιτική Προστασία ο δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης.

«Από την πρώτη στιγμή κινητοποιηθήκαμε, προχωρώντας σε απολυμάνσεις σε όλο τον οικισμό και στους κοινόχρηστους χώρους, ενώ ο ιερέας του χωριού απολύμανε την εκκλησία. Παράλληλα έχουμε έρθει σε επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία και αναμένουμε απαντήσεις. Όμως η επικοινωνία όπως γνωρίζουμε όλοι δεν είναι και η πιο εύκολη ως διαδικασία», σημειώνει ο κ. Νικολιδάκης που συνεχίζει λέγοντας ότι έχει ζητήσει να γίνουν διαγνωστικά τεστ σε όλους τους κατοίκους του χωριού και περιμένει τι μέλλει γενέσθαι.

Παράλληλα η ανησυχία είναι τέτοια που ο ίδιος ο κ. Νικολιδάκης αναφέρει πως ίσως θα έπρεπε να μπει το χωριό σε καραντίνα:

«Δεν αρκεί μόνο η ιχνηλάτηση των επαφών τους, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Ίσως θα έπρεπε να μπει σε καραντίνα όλο το χωριό. Είναι κρίμα, τόση προσπάθεια που έχουμε καταβάλλει στη Μεσαρά να πηγαίνει στράφι και υπάρχει φόβος πως ο ιός μπορεί να «χτυπήσει» την πεδιάδα», καταλήγει ο Δήμαρχος.

Περισσότερα σε Ειδήσεις