Ελεύθερα και τα 3 αδέρφια για τους πυροβολισμούς στο Χάρακα

Ελεύθερα αφέθηκαν τα τρία αδέρφια, ηλικίας 46, 45, 43 ετών, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στο «πιστολίδι» που έπεσε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, στην ευρύτερη περιοχή του Χάρακα Ηρακλείου.

Μετά το πέρας των απολογιών τους, οι ανακριτικές Αρχές αποφάσισαν να αφεθούν ελεύθεροι και οι τρεις κατηγορούμενοι. Ωστόσο, τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Ειδικότερα, και στους 3 αδελφούς απαγορεύτηκε να προσεγγίζουν τον 74χρονο (που κατήγγειλε στις Αρχές ότι δέχτηκε ένοπλη επίθεση από τα αδέρφια) σε απόσταση κάτω των 300 μέτρων. Επιπρόσθετα, στον 46χρονο και τον 43χρονο απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. Εξάλλου, ο 46χρονος θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι και οι τρεις άνδρες κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού, κατά συρροή.

«Είμαι ικανοποιημένη τόσο για το αποτέλεσμα της δουλειάς μου, όσο και για τους εντολείς μου. Αποδεδειγμένα οι δύο (σ.σ. ο 45χρονος και ο 43χρονος) που συνελήφθησαν το ίδιο βράδυ δεν είχαν καμία σχέση με το συμβάν. Επίσης δεν στοιχειοθετείται η «απόπειρα ανθρωποκτονίας», αφού οι πυροβολισμοί έγιναν για εκφοβισμό και δεν κινδύνεψε κανένας άνθρωπος» τόνισε η κ. Θεονύμφη Μπέρκη (συνήγορος υπεράσπισης του 46χρονου και του 43χρονου) η οποία, κλείνοντας, επεσήμανε ότι «η κρίση των Αρχών ήταν δίκαιη».

Εξάλλου, ο συνήγορος υπεράσπισης του 45χρονου κατηγορούμενου, κ. Νίκος Καραγιάννης ανέφερε ότι

«μετά από μια μαραθώνια διαδικασία, κατά τη διάρκεια της οποίας μας δόθηκε η ευκαιρία να αποδομήσουμε ουσιαστικά τις κατηγορίες και να αποδείξουμε με αυτόπτες μάρτυρες αλλά και με ψηφιακό υλικό ότι ο εντολέας μου κατά τη στιγμή του επίδικου συμβάντος, δεν βρισκόταν στο Χάρακα, αλλά 30 χιλιόμετρα μακρύτερα, στο κατάστημα του στις Μοίρες, κατεδείχθη ότι όλη αυτή η ιστορία δεν είχε τις διαστάσεις που αρχικά της δόθηκαν, γεγονός που συνέβαλε καθοριστικά στο να μην επιβληθεί προσωρινή κράτηση ή άλλος ουσιώδης περιοριστικός όρος στον εντολέα μου, πλην της επιβολής της απαγόρευσης προσέγγισης του φερόμενου ως θύματος σε απόσταση κατώτερη των 300 μέτρων».

Πηγή: neakriti.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις