Τουρίστρια θετική στον κορονοϊό έκανε βόλτες στο νησί για 72 ώρες

Θετική στον κορονοϊό εντοπίστηκε μια τουρίστρια από τη Ρουμανία στην Κρήτη, η οποία έφτασε στο νησί προκειμένου να περάσει τις καλοκαιρινές της διακοπές.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα cretapost.gr, η γυναίκα από την Ρουμανία έκανε βόλτες στο νησί για τουλάχιστον 72 ώρες προτού οι αρμόδιοι την εντοπίσουν και την θέσουν σε καραντίνα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ρουμάνα είχε δηλώσει διαφορετικό ξενοδοχείο, από εκείνο που είχε δηλώσει.

Αναλυτικότερα, η τουρίστρια από τη Ρουμανία μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου υπεβλήθη στο τεστ για κορονοϊό και στη συνέχεια της δόθηκε -όπως ορίζει το πρωτόκολλο- η οδηγία να μεταφερθεί στο ξενοδοχείο της και να παραμείνει εκεί για 24 ώρες μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Η ίδια πήγε στο ξενοδοχείο που είχε κλείσει από την πατρίδα της, ωστόσο βρήκε τις πόρτες του κλειστές! Σύμφωνα με την ίδια πηγή πληροφοριών, η ξενοδοχειακή μονάδα δεν είχε ακόμα ανοίξει με αποτέλεσμα το τουριστικό γραφείο να της βρει άλλο διαθέσιμο ξενοδοχείο και να την μεταφέρει εκεί.

Όπως ήταν φυσικό, οι αρχές μόλις βγήκαν θετικά τα αποτελέσματα έσπευσαν να την ενημερώσουν, ωστόσο δεν κατάφεραν να την εντοπίσουν καθώς η αλλαγή ξενοδοχείου δεν γνωστοποιήθηκε ποτέ στους αρμοδίους. Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού της Ρουμάνας τουρίστριας.

Οι αρχές φτάνοντας στο σωστό ξενοδοχείο δεν βρήκαν την τουρίστρια, αφού η ίδια είχε επιλέξει για εξερεύνηση στο νησί, αψηφώντας τις οδηγίες. Η είδηση προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της τουρίστριας η οποία δεν θέλησε να συνεργαστεί λέγοντας πως «δεν θέλει να χαλάσει τις διακοπές της».

Τελικά, με την συνδρομή της αστυνομίας η τουρίστρια από την Ρουμανία πείστηκε και μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο καραντίνας στο νησί.

Πηγή: cretpost.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συναγερμός στην Κρήτη: Ακόμη δύο τουρίστες θετικοί στον κορονοϊό