Κλειστά την Πέμπτη τα καταστήματα εστίασης στο Ηράκλειο

Κλειστά θα παραμείνουν την ερχόμενη Πέμπτη 2 Ιουλίου τα καταστήματα εστίασης στο Ηράκλειο Κρήτης.

Αυτό ως ένδειξη διαμαρτυρίας μετά τους ελέγχους και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα, αλλά και με αφορμή τον τρόπο λειτουργίας των συγκεκριμένων καταστημάτων στην Ελλάδα.

Δείτε τι αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Τουρισμού Ηρακλείου:

«Ο κλάδος μας καλείται να διαχειριστεί μία πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω της πανδημίας που έχει επιφέρει τεράστιο πλήγμα στις επιχειρήσεις όλων μας. Δυστυχώς σε αυτή μας την προσπάθεια να σταθούμε όρθιοι και να αντιμετωπίσουμε τα νέα δεδομένα, ένα βασικό μας αίτημα ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε τα καταστήματά μας είναι τροπολογία του νόμου που επιβάλλει δύο τετραγωνικά μέτρα για κάθε ένα άτομο. Με αυτό το μέτρο η επισκεψιμότητα στα καταστήματά μας μειώνεται κοντά στο 70% ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση αδιαφορεί στο εύλογο αίτημά μας, (την ώρα που στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ισχύει 1 τετραγωνικό μέτρο για κάθε ένα άτομο) μας ζητάει να κρατήσουμε τις θέσεις εργασίας και την ίδια στιγμή δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας με κλιμάκια που ελέγχουν τα καταστήματά μας με το φόβο συνεχώς ότι μπορεί να έχουμε βαριά πρόστιμα έως και κλείσιμο των καταστημάτων.

Στο συμβούλιο του συνδέσμου μας αποφασίστηκε όλα τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης να παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 2 Ιουλίου από τις έξι το πρωί και για 24 ώρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Καλούμε όλους του συναδέλφους να συμπαρασταθούν και να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή χωρίς εξαιρέσεις. Όσοι δεν συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια θα κατηγορηθούν για αντιδεοντολογική συμπεριφορά ως προς τους συναδέλφους. Μας αφορά όλους άμεσα».

Πηγή: ekriti.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Λουκέτο» στην πλαζ «Αυλάκι» λόγω συνωστισμού