Συνάντηση της Συντονίστριας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με το Γενικό Γραμματέα Ιθαγένειας

Συνάντηση της Συντονίστριας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με το Γενικό Γραμματέα Ιθαγένειας

Προγραμματισμένη συνάντηση είχε χθες, Πέμπτη 16 Ιουλίου, στα κεντρικά γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στο Ηράκλειο, η Συντονίστρια κ. Μαρία Κοζυράκη με το Γενικό Γραμματέα Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Αθανάσιο Μπαλέρμπα, ο οποίος πραγματοποιεί ολιγοήμερη επίσκεψη στις οργανικές μονάδες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ιθαγένειας Κρήτης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών, η Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Εποπτείας & Αξιολόγησης ΥΠ.ΕΣ. κ. Στεφανία Δραμουντανή, η Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Μαρία Αμανάκη και, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ιθαγένειας κ. Νικόλαος Τσαγκαράκης. Οι επικεφαλείς των δύο κρατικών φορέων συζήτησαν για εθνικά ζητήματα ιθαγένειας και πολιτογράφησης, για σχετικά ειδικά θέματα που αφορούν στην Κρήτη καθώς και για τη συνεργασία τους όσον αφορά στη λειτουργία της Διεύθυνσης Ιθαγένειας και στις τέσσερεις περιφερειακές ενότητες της Κρήτης.

Ο κ. Μπαλέρμπας ενημέρωσε σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια που πρόκειται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή και επισήμανε την κρισιμότητα της συνέργειας και της ενίσχυσης της συνεργασίας του Υπουργείου με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Κλείνοντας τη σύσκεψη, η κ. Κοζυράκη δώρισε στο Γενικό Γραμματέα Ιθαγένειας ένα αντίτυπο της Ασκητικής του Νίκου Καζαντζάκη, ως συμβολισμό για την εντοπιότητα και το κύρος της συνεργασίας μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Υπουργείου Εσωτερικών. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε ένα αισιόδοξο κλίμα συνεργατικότητας και συνεννόησης και το ραντεβού ανανεώθηκε για να λάβει χώρα στην Αθήνα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου της Ιθαγένειας.