Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στη Χίο – Εκκενώνονται χωριά (video)

Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της ΒΙΑΛ στο χωριό Χαλκειός στη Χίο.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 27 πυροσβέστες, 9 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου, τέσσερα ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Να σημειωθεί πως στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Εντολή εκκένωσης σε Θολοποτάμι και Σκλαβιά

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα ενημέρωσης πριν από λίγη ώρα δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους στο Θολοποτάμι και στα Σκλαβιά από την πυροσβεστική υπηρεσία Χίου, δεδομένου ότι προς τα εκεί κατευθύνεται το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς και οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στη περιοχή καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνη την κατάσταση.

Εκτός από την πυροσβεστική υπηρεσία στην περιοχή επιχειρούν μονάδες της αστυνομίας και του στρατού.

Live Πυρκαγιά στους Βαβυλους

Live Πυρκαγιά στους Βαβυλους

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020

Χαλκειός: 70 πυρκαγιές μέσα σε μόλις 2 εβδομάδες

Ένα από τα πιο δύσκολα καλοκαίρια καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι τόσο του Χαλκειούς όσο και των Καμποχώρων, καθώς οι πυρκαγιές τόσο μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης όσο και περιμετρικά από αυτό είναι καθημερινές.

Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κληθεί να παρέμβει σε πάνω από 70 περιστατικά κατάσβεσης πυρκαγιών αλλά και εξακρίβωσης συμβάντων.

«Ειδικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες η Υπηρεσία επιχειρεί τουλάχιστον 5-6 φορές την ημέρα, επί καθημερινής βάσης», δήλωσε στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, θέλοντας να αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος που επικρατεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Τι είπε ο Δήμαρχος Χίου 

“Γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Ευτυχώς υπάρχουν και δυνάμεις. Προετοιμασμένοι είμαστε έτσι κι αλλιώς λόγω καλοκαιριού. Υπάρχουν δύο χωριά που είναι κοντά στην πυρκαγιά. Είναι οι Βαβύλοι και το Θολοποτάμι. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα αν χρειαστεί να γίνει εκκένωση. Πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί” είπε ο δήμαρχος του νησιού Σταμάτης Κάρματζης στον Realfm 97,8

“Ήδη αυτή την ώρα επιχειρούν δύο καναντέρ και δύο ελικόπτερα. Είναι αρκετά μεγάλο το μέτωπο, με πυκνή βλάστηση. Είναι δάσος με αρκετές καλλιέργειες βέβαια. Αυτή την ώρα υπάρχει μικρή ύφεση με τους ανέμους. Αισιοδοξώ ότι όλα θα πάνε καλά” πρόσθεσε ο κ. Κάρματζης.

Πηγή: protothema.gr, politischios.gr