Αντιμετωπίστηκε έγκαιρα η φωτιά – Κινδύνευσαν δύο οικισμοί (video)

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες βράδυ στην ΒΙΑΛ στη Χίο, καίγοντας εκατοντάδες στρέμματα πευκόφυτων εκτάσεων και ελαιόδενδρα.

Η συνδρομή των εναέριων μέσων από άλλες υπηρεσίες της χώρας, έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα, σε συνδυασμό με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες πυροσβεστών, εθελοντών, στρατιωτών και πολιτικής προστασίας.

Του Γιώργου Σόμπολου

Το έργο βέβαια των συνεργείων πυρόσβεσης δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς πρέπει να σβηστεί μέχρι και η τελευταία εστία και εν συνεχεία να γίνει έλεγχος στα καμμένα για υπάρξεις μικροεστιών οι οποίες ανά πάσα στιγμή μπορούν να προκαλέσουν αναζωπυρώσεις.

Ως προς το πως ξεκίνησε η πυρκαγιά, ακόμη τα αίτια δεν έχουν διαπιστωθεί. Ωστόσο εντύπωση προκαλεί ότι η πρώτη εστία, ξέσπασε δίπλα στην ΒΙΑΛ. μια δεύτερη ξέσπασε περίπου 50 μέτρα μακρυά και αρκετή ώρα αργότερα μια τρίτη κοντά σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο μπαταριών. Οι συνθήκες είναι ύποπτες, αναφέρουν αξιωματικοί της πυροσβεστική που συμμετέχουν στο έργο κατάσβεσης. Πραγματικά, σχολίαζαν πως, εάν δεν αντιμετωπιζόταν η πυρκαγιά, θα κατευθυνόταν στις παιδικές κατασκηνώσεις των Σκλαβιών και αμέσως μετά θα έμπαινε στο περίφημο μαστιχοδάσος της Χίου, όπου ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την προετοιμασία της συγκομιδής της γνωστής, παγκοσμίως, μαστίχας.

Τα εναέρια μέσα θα παραμείνουν για λίγη ακόμη ώρα στο νησί της Χίου για να βοηθήσουν στην πλήρη κατάσβεση του μετώπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Απίστευτες ελλείψεις στο νοσοκομείο Ξάνθης εν μέσω έξαρσης του κορονoϊού