Ξεκίνησε η επιτήρηση θαλάσσιων συνόρων με ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού

Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού, τύπου Χιούι, μπαίνει στην «μάχη» της επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων για τη αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, στη Σάμο.

Στο νησί, έχει τεθεί τις τελευταίες ημέρες δοκιμαστική επιχειρησιακή εκμετάλλευση, του στρατιωτικού ελικοπτέρου για την έγκαιρη καταγραφή των μεταναστευτικών ροών σε απόλυτη συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα.

Το ελικόπτερο θα παίρνει μέρος σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών αλλά και στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου.

Φαίνεται ότι γίνεται πράξη η απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την ενεργοποίηση του Εθνικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΕΣΟΘΕ) που διασυνδέει τα συστήματα επιτήρησης του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω της χρήσης των νέων τεχνολογιών («απλές» και θερμικές κάμερες, drones κ.λ.π.) και άλλων πτητικών μέσων.

Να σημειωθεί πως το καλοκαίρι του 2019 στον ουρανό της Σάμου εμφανίστηκε ένα αερόστατο (τύπου ζέπελιν) με σκοπό την επιτήρηση του θαλάσσιου περάσματος μεταναστών και προσφύγων από τα τουρκικά παράλια, το οποίο είχε ενοικιαστεί από τη FRONTEX, τον ευρωπαϊκό οργανισμό για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων. Το ελικόπτερο Χιούι, πετά κυρίως πρώτες πρωινές ώρες.

Πηγή: policenet.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις